ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Aστεγη κοιμάται στο αυτοκίνητο της για μήνες στη Λευκωσία - «Της έπαιρνα φαγητό» - Οι μάρτυρες και το Γραφείο Ευημερίας

Aστεγη κοιμάται στο αυτοκίνητο της για μήνες στη Λευκωσία -  «Της έπαιρνα φαγητό» - Οι μάρτυρες και το Γραφείο Ευημερίας

Μια νέα ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μια γυναίκα, άστεγη για μήνες ζούσε στο αυτοκίνητο της στη Λευκωσία.

Πολίτες την έβλεπαν να ξυπνά και να τινάζει την κουβέρτα στο αυτοκίνητο και τότε αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα ζει και κοιμάται εκεί. Μετά απο πληροφορία που είχαμε απο τη Σάλλυ Παναγιώτου, μια εκ των διαχειριστών της ομαδας "Προσφέρω/Απλοχέρα Κύπρο" το THEMAONLINE επικοινώνησε με μάρτυρα την κ.Μαρίνα η οποια περιέγραψε όλη την ιστορία. 

 "Το παράθυρο της κουζίνας μας, βλέπει την αυλή του κομμωτηρίου μπροστά, και ο σύζυγος μου είχε δει αυτη τη γυναίκα και αντιλήθηκε ότι κοιμάται στο αυτοκίνητο καθώς την είδε και τη νύχτα αλλά και το πρωι να τινάζει τις κουβέρτες και να ανοίγει το καπό, το οποίο ήταν γεμάτο βαλίτσες με ρούχα και πράγματα", αναφέρει μάρτυρας.

Στη συνέχεια επικοινώνησε η μάρτυρας με την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου η οποία επιβεβαίωσε ότι όντως η γυναίκα αυτή είναι άστεγη - "Ζήτησα το τηλέφωνο της γυναίκας απο την κομμώτρια μου το έδωσε και την πήρα τηλέφωνο. Την ρώτησα αν έψαξε για βοήθεια, μου είπε οχι και τότε της είπα οτι θα κοιτάξω. Πήρα τηλέφωνα οργανώσεις, το Προσφερω απλόχερα/ Κύπρος με τη Σάλλυ, εκκλησίες, επιτροπές και τέλος πήρα την Αστυνομία και τους ενημέρωσα για να την βοηθήσουν , τους ειπα όμως ότι δεν ήθελα να της δημιουργήσουν πρόβλημα".

Μετά απο μια σειρά συνομιλιών μεταξύ της κ.Μαρίνας με την Αστυνομία και το γραφείο ευημερίας , κατάφεραν να εξασφαλίσουν στέγη για λίγες μέρες στη γυναίκα , η οποία έμενε για περίπου 3 μήνες οπως αναφέρουν μάρτυρες και ισχυρισμοί της ίδιας στο αυτοκίνητο.

Αμεση ηταν η ανταπόκριση του Γραφείου Ευημερίας , να βοηθήσει ωστε να συμπληρωθούν οι απαραίτητες αιτήσεις για το Ε.Ε.Ε αλλά και για προσωρινή διαμονή μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις της.

"Μια νύχτα ήρθε λειτουργός και την πήρε σε ξενοδοχείο να μείνει. Το πρωί όμως η γυναίκα ερχόταν πίσω εδω, γιατί ηταν το αυτοκίνητο της με όλα τα υπάρχοντα της και φοβόταν να τα αφήνει εκτεθειμένα τόσες ώρες. Της έπαιρνα φαγητό και την ρώτησα αν θελει να της πλύνουμε ρούχα και μου είπε οτι τα πλένει στο κομμωτήριο. Η κομμώτρια την γνώριζε γιατι ήταν πελάτισσα της παλιά και φίλες και τυχαία της ξέφυγε και είπε οτι μένει στο πάρκο στο αυτοκίνητο και τότε , η κομμώτρια της είπε αντι να μένεις στο πάρκο εκτεθειμένη σε κινδύνους έλα να μένεις στην αυλή μου. Η ιδια μου ειπε οτι έχει 3 μήνες μένει στο αυτοκίνητο".

Οπως ανέφερε στο THEMAONLINE η μάρτυρας "Μου είπε ότι έχει παιδιά που ζουν στο εξωτερικό, την ρώτησαν αν το γνωρίζουν και μου είπε οτι δεν τους το ειπε και δεν θέλει να τους στεναχωρήσει. Δεν έπιασε ποτέ τηλέφωνο να μου ζητησει ουτε 5ευρώ , ούτε να μου πει οτι χρειάζεται κάτι. Το μόνο που μου έλεγε όταν της έπαιρνα φαγητό, είναι "Μαρίνα μου δεν χρειάζεται σε ευχαριστώ". Δεν είναι απο τους ανθρώπους που ζητούν. Μετά πήγε στο ξενοδοχείο μεσω του Γραφείου Ευημερίας και ξαναγύρισε πίσω γιατι όπως μου είπε ήταν περιορισμένο το budget για να μείνει και άλλες μέρες. Μου είπε οτι την ενημερωσαν να παει σε συγκεριμένο Γραφείο ευημερίας να συμπληρώσει έντυπα αλλά και να δώσει το χαρτί που απολυθηκε απο την εργασία της , το οποίο περίμενε να της το δώσουν. Οπως μου ειπε περίμενε και μια απάντηση γιατι έκανε αίτηση για εργασία ως πωλήτρια".

To ΤΗΕΜΑΟΝLIΝE επικοινώνησε με λειτουργο του Γραφειου Ευημερίας , οπου επιβεβαιώθηκε ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top