ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδέσποτοι σκύλοι – Σχέδιο ενίσχυσης από Κυβέρνηση για δημιουργία υποστατικών προσωρινής φύλαξης

Αδέσποτοι σκύλοι – Σχέδιο ενίσχυσης από Κυβέρνηση για δημιουργία υποστατικών προσωρινής φύλαξης

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω προστασία των αδέσποτων ζώων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα ειδικό Σχέδιο για στήριξη των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΤΑ), προκειμένου να αναπτύξουν κατάλληλα περιφερειακά υποστατικά προσωρινής φύλαξης αδέσποτων σκύλων.

Το προτεινόμενο Σχέδιο αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη συνεργασιών μεταξύ τοπικών αρχών, με σκοπό να αναπτυχθούν σε κάθε Επαρχία περιφερειακά υποστατικά προσωρινής φύλαξης αδέσποτων σκύλων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Κανονισμών.

Για την υλοποίηση του Σχεδίου, η συνολική δαπάνη θα ανέλθει σε €1.500.000 για την περίοδο 2022-2024. Η λειτουργία των υποστατικών αυτών, θα δίδει έμφαση στην προσπάθεια για υιοθεσία των αδέσποτων σκύλων, ενώ η ελάχιστη δυναμικότητα τους θα επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε περιφερειακό επίπεδο.

Δικαίωμα υποβολής της προβλεπόμενης αίτησης για συμμετοχή στο Σχέδιο θα έχουν συνεργασίες ΑΤΑ οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν, σύμφωνα με καθορισμένα κριτήρια, έναν ελάχιστο αριθμό δήμων ή κοινοτήτων ώστε να διασφαλίζεται ο περιφερειακός χαρακτήρας του υποστατικού και η κοινωφελής λειτουργία του χώρου.

Σύμφωνα με το Σχέδιο, οι Επαρχιακές Διοικήσεις θα είναι αρμόδιες για την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων από τις τοπικές αρχές, ενώ οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα έχουν την ευθύνη της έγκρισης των προδιαγραφών των χώρων, για να διασφαλίζεται ότι πληρούνται οι απαιτήσεις της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top