ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακρωτηριάστηκαν τα δάκτυλα του λόγω του εργοδότη - Βαρύ πρόστιμο από το Επαρχιακό Δικαστήριο

Ακρωτηριάστηκαν τα δάκτυλα του λόγω του εργοδότη - Βαρύ πρόστιμο από το Επαρχιακό Δικαστήριο

Μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη Εργοδοτών και Διευθυντών εταιρειών, που παρέβηκαν τις διατάξεις της Νομοθεσίας, οι οποίες αφορούσαν θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών το Επαρχιακό Δικαστήριό Λευκωσίας καταδίκασαν μέσα στο 2021 τα ακόλουθα πρόσωπα:

1. Την εταιρεία «PISSISLIMITED», που δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής πινακίδων, σε συνολικό πρόστιμο €4.000, για τις πιο κάτω παραβάσεις, των περί ελάχιστων Προδιαγραφών Ασφάλειας και Υγείας (Χρησιμοποίηση κατά την Εργασία Εξοπλισμού Εργασίας) Κανονισμών και των περί Διαχείρισης των Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κανονισμών που προκάλεσαν το σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενού της και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενούς της:

(α) Παράλειψη διατήρησης κατάλληλου προφυλακτήρα στον δίσκο κοπής ξυλουργικού μηχανήματος τύπου δισκοπρίονο, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της κατά τη χρησιμοποίηση του μηχανήματος να έρθει σε επαφή με τον δίσκο κοπής του μηχανήματος και να υποστεί ακρωτηριασμό σε τρία δάκτυλα στο αριστερό χέρι.

(β) Παράλειψη εφαρμογής κατάλληλου συστήματος ασφάλειας ή συστήματος διαχείρισης των κινδύνων, για την εφαρμογή των προληπτικών και προστατευτικών μέτρων που καθορίστηκαν με βάση τη γραπτή εκτίμηση κινδύνων, το εγχειρίδιο μεθόδων ασφαλείας για τη χρήση εργαλειομηχανών, τα πρακτικά της συνεδρίας της Επιτροπής Ασφάλειας και το μητρώο συντήρησης του μηχανήματος που σχετίζεται με το εν λόγω ατύχημα.

2. Την εταιρεία «CYFIELDASPHALTCOLTD (τέως NEMESISASPHALTCOLTD)», που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα, σε συνολικό πρόστιμο €3.000, για τις πιο κάτω παραβάσεις, των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Προστασία από τον Αμίαντο) Κανονισμών, που έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενούς της και άλλα πρόσωπα:

(α) Παράλειψη αποστολής ή επίδοσης γραπτώς ειδοποίησης στον Αρχιεπιθεωρητή τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την έναρξη της εργασίας με αμίαντο, στην οποία να αναφέρονται τα στοιχεία του εργοδότη που αποστέλλει την ειδοποίηση, σύντομη περιγραφή της μορφής του αμιάντου, της μέγιστης ποσότητας αμιάντου και των διεργασιών που θα διεξαχθούν, τον αριθμό των ενεχόμενων εργοδοτουμένων και την ημερομηνία έναρξης των εργασιών, πριν από την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής αυλακιού και αντικατάστασης των αμιαντούχων αγωγών με πλαστικούς.

(β) Παράλειψη κατάρτισης και υποβολής στον Αρχιεπιθεωρητή για έγκριση Σχεδίου Εργασίας για την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής αυλακιού και αντικατάστασης των αμιαντούχων αγωγών με πλαστικούς, στο οποίο να περιγράφονται μεταξύ άλλων η φύση και η πιθανή διάρκεια των εργασιών, ο τόπος εκτέλεσης τους, οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς επίσης και ο εξοπλισμός για την προστασία και την απολύμανση τόσο του προσωπικού όσο και των προσώπων στην εργασία και των τρίτων προσώπων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top