ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουτζούογλου: Τουρκία και ψευδοκράτος είναι «δύο κράτη, αλλά ένα έθνος»

Σουτζούογλου: Τουρκία και ψευδοκράτος είναι «δύο κράτη, αλλά ένα έθνος»

Ο «πρωθυπουργός» και Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Φαΐζ Σουτζούογλου συναντήθηκε χθες με τον γενικό διευθυντή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης (TRT) Χασάν Οϊμέν και τον «αντιπρόσωπο» του TRT στα κατεχόμενα, Σεφά Καράχασαν.

Σύμφωνα με την «Βατάν», σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση, ο κ. Σουτζούογλου αναφέρθηκε στη σημασία που διαδραματίζουν οι δύο «κρατικοί φορείς», το TRT και ο παράνομος Μπαϊράκ στο θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των «ανθρώπινων και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ του τουρκοκυπριακού λαού και της μητέρας πατρίδας Τουρκίας», αναφέροντας ότι οι δύο αυτοί «θεσμοί» έχουν στενή συνεργασία εδώ και αρκετά χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ακόμα ότι έχει τεράστια σημασία για τον τουρκοκυπριακό «λαό» το άνοιγμα γραφείου «αντιπροσωπείας» του τουρκικού κρατικού καναλιού στα κατεχόμενα και είπε ότι είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει το TRT στην «τουριστική προβολή της τδβκ».

«Μπορεί να είμαστε δύο κράτη, αλλά είμαστε ένα έθνος», ισχυρίστηκε.

Είπε ότι το ψευδοκράτος κατέχει μια σημαντική θέση και από απόψεως στρατηγικής αλλά και στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπληρώνοντας ότι μαζί με την Τουρκία έχουν «κοινή μοίρα και μέλλον» στην περιοχή.

Ο κ. Οϊμέν συνεχάρη το ψευδοκράτος, το ΚΕΕ και τον Σουτζούογλου για το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα «γραφείου αντιπροσωπείας» του κρατικού καναλιού της Τουρκίας στο ψευδοκράτος, έχει αναβαθμίσει, όπως υποστήριξε, το καθεστώς εκπροσώπησής τους.

Ο Οϊμέν πρόσθεσε ότι απ’ εδώ και πέρα τα τουρκικά ΜΜΕ θα ασχολούνται πιο εκτεταμένα με τις εξελίξεις στο ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top