Σχεδόν 10 χιλιάδες ευρώ θα πληρώσει εργοδότης - Πιάστηκαν παράνομοι αλλοδαποί στις εργασίες του

Σχεδόν 10 χιλιάδες ευρώ θα πληρώσει εργοδότης - Πιάστηκαν παράνομοι αλλοδαποί στις εργασίες του

Επιχείρηση στο πλαίσιο των δράσεων της για πάταξη φαινομένων παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης, διεξήγαγε την περασμένη Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, η Αστυνομία στην Πάφο.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μέλη της ΑΔΕ Πάφου, του ΟΠΕ Πάφου, της ΥΚΑΝ, της ΜΜΑΔ και της ΥΑ&Μ, καθώς και λειτουργοί του Γραφείου Εργασίας. Κατά τη διάρκειά της διενεργήθηκαν έλεγχοι σε ανεγειρόμενες οικοδομές και άλλους χώρους εργασίας, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και της επαρχίας Πάφου.

Σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην Κάτω Πάφο, εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα δύο αιτητές πολιτικού ασύλου. Αφού συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα, οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εναντίον του εργοδότη των δύο συλληφθέντων, ο οποίος κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό εκδόθηκε διοικητικό πρόστιμο για αδήλωτη εργασία, από τους λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας, ύψους €7,000. Εκδόθηκε επίσης εξώδικο πρόστιμο στην εταιρεία του εργοδότη, ύψους €2,750, για παράβαση άρθρων του περί Οικοδομών Νόμου.

Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου διερευνά την υπόθεση

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

Μαίνεται για έβδομη ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν και τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν τον Λίβανο, ενώ η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων σε χώρες του Κόλπου και του Ισραήλ, πλήττοντας το Τελ Αβίβ, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια στιγμή, η άμυνα της ΚΔ συνεχίζει να ενισχύεται από στρατιωτικές δυνάμεις που στέλνουν ευρωπαϊκές χώρες. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE