ΔΙΕΘΝΗ

Ξέφυγαν στην Ιταλία – Εργοδότης ζητούσε σε αγγελία για υπάλληλο υποδοχής να στείλουν... φωτογραφίες με μαγιό

Ξέφυγαν στην Ιταλία – Εργοδότης ζητούσε σε αγγελία για υπάλληλο υποδοχής να στείλουν... φωτογραφίες με μαγιό

Έρευνα ξεκίνησε το ιταλικό υπουργείο Εργασίας μετά την κατακραυγή που ακολούθησε αγγελία εργασίας στην οποία η εταιρεία ζητούσε αποκλειστικά γυναίκα ρεσεψιονίστ ηλικίας κάτω των 30 ετών, ενώ ήθελε να της αποσταλούν από τις υποψήφιες για τη θέση φωτογραφίες τους με μαγιό.

Η αγγελία, που δημοσιεύτηκε σε πολλά site εύρεσης εργασίας από μια ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Νάπολη, όριζε ότι η υποψήφια πρέπει να είναι γυναίκα, όχι μεγαλύτερη των 30 ετών, να μιλά άπταιστα αγγλικά, να έχει δικό της αυτοκίνητο και «έναν ευχάριστο χαρακτήρα με ελκυστική εμφάνιση».

«Ζητάμε να στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό ή κάτι παρόμοιο», συνέχιζε να ζητάει η αγγελία για τη δουλειά των 500 ευρώ το μήνα. Η φράση αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις αφαιρέθηκε αργότερα, σύμφωνα με τον Guardian και η αγγελία αναδημοσιεύτηκε, όμως ένα στιγμιότυπο οθόνης κοινοποιήθηκε μαζικά στα social media, προκαλώντας οργή.

Οργή στα social media - Τι απαντά η εταιρεία
«Θέλουν φωτογραφία με μαγιό; Τι παράλογη διαφήμιση», είπε η Κιάρα Μαρκιάνι , σύμβουλος εργασίας για τη Νάπολη. «Είναι σκανδαλώδες, και για πολλούς λόγους – ξεκινώντας με την αναζήτηση μιας γυναίκας κάτω των 30 ετών και έναν μισθό που είναι τόσο μικρός που είναι παράλογος για τη δέσμευση και τα καθήκοντα που απαιτεί η δουλειά».

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Νάπολη, είπε στα ιταλικά ΜΜΕ ότι το αίτημα για φωτογραφία με μαγιό ήταν «ακατάλληλο» και αποτέλεσμα «απλής απόσπασης της προσοχής» του «άπειρου εργάτη» που δημιούργησε τη διαφήμιση και «δεν είχε καταλάβει την πολιτική της εταιρείας για την ισότητα των φύλων».

Έρευνα από το υπουργείο Εργασίας
Ο υπουργός Εργασίας, Αντρέα Ορλάντο, ζήτησε από τους επιθεωρητές να διερευνήσουν την υπόθεση.

«Το πρόβλημα του σεξισμού παραμένει… χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για την ισότητα των φύλων», είπε η Μαρκιάνι. «Υπάρχουν τόσα πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ειδικά σε μια πόλη όπως η Νάπολη, η οποία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γυναικών στην απασχόληση».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ από το 2019, λιγότερες από τις μισές Ιταλίδες σε ηλικία να εργαστούν ήταν σε θέσεις εργασίας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, με τις γυναίκες να επηρεάζονται δυσανάλογα από την απώλεια θέσεων εργασίας.

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να παραιτηθούν αφού μείνουν έγκυες, με την έλλειψη οικονομικά προσιτών εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας και τις άκαμπτες συνθήκες εργασίας να είναι μεταξύ των βασικών αιτιών που δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Ο σεξισμός είναι επίσης διαδεδομένος σε διαφημίσεις που συναντώνται σε πινακίδες σε όλη την Ιταλία, με αποτέλεσμα τη Γερουσία να απαγορεύσει πέρυσι τις διαφημίσεις στους δρόμους και τα μέσα μεταφοράς που θεωρούνται σεξιστικές ή μεροληπτικές.

Πηγή: news247.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top