Στο Ανώτατο για τη μείωση στις χονδρικές τιμές φαρμάκων οι εισαγωγείς φαρμάκων

Στο Ανώτατο για τη μείωση στις χονδρικές τιμές φαρμάκων οι εισαγωγείς φαρμάκων

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Εισαγωγέων Φαρμάκων για την ατεκμηρίωτη, όπως αναφέρει, απόφαση του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή να προχωρήσει σε μείωση των χονδρικών τιμών των φαρμάκων κατά 8,5%.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος αναφέρει πως αποφάσισε να ζητήσει παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενέργεια του Υπουργού Υγείας, ο οποίος με διατάγματα καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων.

Σημειώνει ότι η ίδια η Κυβέρνηση με τις ενέργειες της αποθαρρύνει την εγγραφή νέων φαρμάκων, στερώντας έτσι τον Κύπριο ασθενή από ό,τι νεώτερο παρουσιάζεται διεθνώς στον κλάδο της φαρμακευτικής αγωγής.

Ο Σύνδεσμος αποφάσισε να αρχίσει επαφές με όλα τα κόμματα για να επεξηγήσει τις θέσεις του, “δηλαδή ότι ο Υπουργός Υγείας χωρίς διαβούλευση κάνει κατάχρηση του δικαιώματος του διατάγματος, αφού σε διάστημα τριών μηνών καθόρισε με διατάγματα δύο φορές τις χονδρικές τιμές, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις στην οικονομική βιωσιμότητα των κυπριακών επιχειρήσεων που εργοδοτούν πέραν των 2.000 ατόμων αλλά και το καλό του Κύπριου ασθενή, αφού στερείται φάρμακα νέας τεχνολογίας”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έρχονται ανακοινώσεις»: Προανήγγειλε εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το Παρίσι

«Έρχονται ανακοινώσεις»: Προανήγγειλε εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το Παρίσι

Τις επόμενες των ημερών θα ακούσουμε και άλλες ειδήσεις που θα αποδεικνύουν την κινητικότητα που υπάρχει για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE