ΔΙΕΘΝΗ

Η απίστευτη ιστορία της Σάρλοτ Μπέλις: Οι Ταλιμπάν προσφέρουν καταφύγιο στην ανύπαντρη έγκυο δημοσιογράφο από τη Νέα Ζηλανδία

Η απίστευτη ιστορία της Σάρλοτ Μπέλις: Οι Ταλιμπάν προσφέρουν καταφύγιο στην ανύπαντρη έγκυο δημοσιογράφο από τη Νέα Ζηλανδία

Η 35χρονη δημοσιογράφος έγινε διεθνώς γνωστή τον περασμένο Αύγουστο, όταν «στρίμωξε» τους Ταλιμπάν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ - Πέντε μήνες αργότερα έγκυος και ανύπαντρη δεν μπορεί να επιστρέψει στην χώρα της και ζητά την βοήθεια των ακραίων ισλαμιστών.

Σε δεινή θέση βρίσκεται αυτή την περίοδο η 35χρονη Σάρλοτ Μπέλλις, δημοσιογράφος από τη Νέα Ζηλανδία, που μέχρι πριν λίγους μήνες εργαζόταν για το δίκτυο Al Jazzera στο Κατάρ και κάλυπτε τις ειδήσεις για το Αφγανιστάν και τους Ταλιμπάν ταξιδεύοντας συχνά στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ίδιας στο Instagram αλλά και με την εφημερίδα New Zealand Herald, η νεαρή δημοσιογράφος είναι έγκυος και θέλησε να επιστρέψει στην πατρίδα της για να έχει καλύτερη ιατρική φροντίδα και να γεννήσει στον τόπο της όμως, οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας δεν της το επιτρέπουν εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν λόγω της πανδημίας. Η Μπέλλις, που δεν είναι παντρεμένη αλλά διατηρεί σχέση με Βέλγο φωτογράφο, ο οποίος εργάζεται για την New York Times και ζει στο Αφγανιστάν, διαπίστωσε πως είναι έγκυος τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Καθώς η επαγγελματική της έδρα ήταν στη Ντόχα του Κατάρ, μια χώρα όπου απαγορεύεται η εγκυμοσύνη εκτός γάμου, η δημοσιογράφος δεν είχε, παρά να ακολουθήσει την συμβουλή του γυναικολόγου που επισκέφθηκε στη Ντόχα.

«Δεν θα σε καταγγείλω στην αστυνομία, αλλά δεν μπορώ να σε φροντίσω, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ή να παντρευτείς ή να φύγεις από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν», ήταν τα λόγια του γιατρού, όπως τα περιγράφει η Μπέλλις σε ανοιχτή επιστολή που έγραψε στην New Zealand Herald ως μια τελευταία προσπάθεια να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα της για να νιώσει ασφαλής.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία

Η δημοσιογράφος παραιτήθηκε από το Al Jazzera και μετέβη στην Καμπούλ για να βρίσκεται κοντά στον σύντροφό της. Αν και απέστειλε αίτημα στις Αρχές της Νέας Ζηλανδίας για να επιστρέψει στην γενέτειρά της αυτό δεν έγινε δεκτό. Με τον σύντροφό της ταξίδεψαν στο Βέλγιο, όμως, εκεί δεν μπόρεσε να παραμείνει παρά τρεις μήνες καθώς δεν είναι πολίτης της ΕΕ. Έτσι, αν και η Μπέλλις ήταν ανάμεσα στις τρεις μοναδικές γυναίκες δημοσιογράφους που τον Αύγουστο συμμετείχαν στην συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν και ξεχώρισε για την θαρραλέα ερώτησή της για το μέλλον των γυναικών υπό την εξουσία των ακραίων ισλαμιστών, τώρα αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθειά τους, όπως η ίδια αποκαλύπτει στην New Zealand Herald.

Η Μπέλλις κανόνισε να μιλήσει με αξιωματούχους των Ταλιμπάν για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν η ίδια και ο σύντροφός της και τους εξήγησε ότι το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο αλλά περιμένει παιδί - ένα κοριτσάκι που θα γεννηθεί τον Μάιο.

Στη μαιευτική πτέρυγα της Καμπούλ δεν γίνεται τοκετός με καισαρική και το ρεύμα κόβεται

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Charlotte Bellis (@charlottebellis)

Μέσω μεταφραστή οι Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν το ζευγάρι πως μπορεί να επιστρέψει στην Καμπούλ και θα είναι ασφαλές. «Όταν οι Ταλιμπάν σου προσφέρουν - σε μια έγκυο και ανύπαντρη γυναίκα - ασφαλές καταφύγιο, ξέρετε η ψυχολογία μου έγινε ράκος...», αναφέρει η Μπέλλις στην ανοιχτή επιστολή που έγραψε στην New Zealand Herald. Όπως τονίζει η δημοσιογράφος, παρόλο, που η ίδια και ο σύντροφός της είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την Covid - 19 και ενώ γυναικολόγοι από τη Νέα Ζηλανδία έχουν αναφέρει στις αρμόδιες Αρχές τους κινδύνους για μια έγκυο να γεννήσει στο Αφγανιστάν, στις 24 Ιανουαρίου έλαβε μέιλ από την χώρα της πως απορρίπτεται η αίτησή της
να επιστρέψει για να φέρει με ασφάλεια στον κόσμο το παιδί της.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Charlotte Bellis (@charlottebellis)

Η δημοσιογράφος είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέσω δικηγόρου τον αγώνα της για επιστροφή στη Νέα Ζηλανδία καθώς η ίδια είχε κάνει ρεπορτάζ στην μαιευτική πτέρυγα του νοσοκομείου της Καμπούλ και γνωρίζει πως εκεί δεν γίνεται τοκετός με καισαρική ενώ συχνά κόβεται το ρεύμα και οι γιατροί συνεχίζουν το έργο τους υπό το φως των κινητών τους τηλεφώνων!

«Σκέφτομαι τον περασμένο Αύγουστο και πόσο ειρωνικό ήταν όταν ρώτησα τους Ταλιμπάν τι θα κάνουν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών. Και τώρα κάνω την ίδια ερώτηση στην κυβέρνηση της χώρας μου...», καταλήγει με νόημα στην ανοιχτή επιστολή της η Σάρλοτ Μπέλλις με την ελπίδα πως η κυβέρνηση της χώρας της θα δείξει κατανόηση στο πρόβλημά της.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top