ΔΙΕΘΝΗ

«Συγγνώμη» από τον Τζόνσον για το partygate μετα την έκθεση Γκρέι, αλλαγές στη δομή της Ντάουνινγκ Στριτ

«Συγγνώμη» από τον Τζόνσον για το partygate μετα την έκθεση Γκρέι, αλλαγές στη δομή της Ντάουνινγκ Στριτ

Ζητώντας «συγγνώμη» για όσα η κυβέρνηση δεν έπραξε σωστά και για το χειρισμό του λεγόμενου ‘partygate’ ξεκίνησε ο Μπόρις Τζόνσον την έκτακτη δήλωσή του στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά από τη δημοσιοποίηση της αναφοράς της ανώτερης κρατικής αξιωματούχου Σου Γκρέι για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown.

Η κ. Γκρέι επικρίνει την «αποτυχία ηγεσίας και κρίσης» στην καρδιά της βρετανικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι πολλές από τις συναθροίσεις που διερεύνησε δεν έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν και δεν δικαιολογούνται.

Ο κ. Τζόνσον επανέλαβε ότι κατανοεί τον θυμό των πολιτών από τους οποίους έχει ζητήσει μεγάλες θυσίες εν μέσω πανδημίας.

«Δεν είναι αρκετό να ζητάμε συγνώμη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε στον καθρέφτη», είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αποδέχεται πλήρως τα συμπεράσματα της Σου Γκρέι καθώς και την σύστασή της για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ντάουνινγκ Στριτ και του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ανακοίνωσε λοιπόν, μεταξύ άλλων, τη σύσταση γραφείου Πρωθυπουργού και το διορισμό μόνιμου γραμματέως στο Νούμερο 10 ώστε να επιλυθεί αυτό που η Σου Γκρέι επικρίνει στην έκθεσή της ως «κατακερματισμένες και περίπλοκες δομές ηγεσίας».

Ο ηγέτης των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ επισήμανε ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι πλέον αντικείμενο αστυνομικής έρευνας, καθώς η έκθεση Γκρέι αποκαλύπτει πως η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά μεταξύ άλλων το πάρτι στις 20 Μαΐου 2020 στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ στο οποίο ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί ότι παραβρέθηκε, αλλά και συνάθροιση στο διαμέρισμα του πρωθυπουργικού ζεύγους στις 13 Νοεμβρίου 2020, τη νύχτα που αποπέμφθηκε από τη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου ο Ντόμινικ Κάμινγκς.

Στελέχη της αντιπολίτευσης επανέλαβαν το κάλεσμα για παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, ενώ η προκάτοχος του Τερέζα Μέι τον επέκρινε για τη μη τήρηση των κανόνων του lockdown. Ο δε πρώην Υπουργός των Συντηρητικών Άντριου Μίτσελ δήλωσε ενώπιον του σώματος ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει πλέον τη δική του στήριξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top