Συνάντηση ΠτΔ με Στιούαρτ - Όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων

Συνάντηση ΠτΔ με Στιούαρτ - Όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Κ. Στιούαρτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη για την επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και η ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου με συγκεκριμένους όρους εντολής με βάση τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προς υλοποίηση της προσπάθειας.

Επιπλέον, τέθηκαν εκ νέου επί τάπητος τα ουσιώδη Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 31/12/2020 τα οποία, όπως εξηγήθηκε, θα αποφέρουν αμοιβαία οφέλη για τις δυο κοινότητες ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά στην προσπάθεια δημιουργίας των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επανέναρξη του διαλόγου.

Συζητήθηκαν, επίσης, πρακτικά θέματα που αφορούν την εκπλήρωση της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις παρατηρήσεις της πλευράς μας όσον αφορά την πρόσφατη έκθεση του Γενικού Γραμματέα, ενώ σημείωσε την ικανοποίηση της πλευράς μας αναφορικά με το περιεχόμενο του ψηφίσματος που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφάλειας για την επέκταση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παραιτήθηκε ο Χαραλάμπους μετά το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Παραιτήθηκε ο Χαραλάμπους μετά το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Με δημόσια τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημοσιοποίησε την παραίτηση του. Παρεμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις και οι αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος και η Κυβέρνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE