Νέος κύκλος επαφών της Ολγκίν στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό
Οι Βρυξέλλες είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου άπτεται δύο διαφορετικών περιπτώσεων διαζευγμένων συζύγων αποβιώνουν.
Όπως ανέφερε ο κ. Λεωνίδου σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης, η πρώτη περίπτωση αφορά σε άντρα ο οποίος νυμφεύεται την ίδια σύζυγο δύο φορές, μετά από μεσολάβηση διαζυγίου. «Προτείνεται το σύνολο της περιόδου κατά την οποία τα δύο άτομα υπήρξαν σύζυγοι (η συνολική περίοδος έγγαμης συμβίωσης), να λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό της σύνταξης χηρείας, αφού αποβιώσει ο σύζυγος», εξήγησε ο Βουλευτής.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην περίπτωση συζύγου που αποβιώνει, αφού έχει τελέσει περισσότερους από ένα γάμους. Στην περίπτωση αυτή, πρότεινε ο κ. Λεωνίδου όπως «η σύνταξη να επιμερίζεται αναλογικά στους/στις εν ζωή συζύγους, με βάση τη διάρκεια του εκάστοτε γάμου».
Ο Βουλευτής σημείωσε ότι «αυτές οι προτάσεις έχουν σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες ισότητας μεταξύ των συζύγων» και κάλεσε όπως οι εξεταστούν τα ζητήματα αυτά προσεκτικά, με παραδείγματα και από την νομοθεσία άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα όπου «υπάρχει τέτοια ρύθμιση, η οποία είναι και δίκαια και σωστή», όπως είπε.
«Έχουμε υποδείξει στις υπηρεσίες ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οφείλουμε να το δούμε στις σωστές διαστάσεις του», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι δε θα πρέπει να αδικηθεί κανένας από τους συζύγους μέσα από αυτό το νομοθετικό εγχείρημα.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




