ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο σκηνικό: Ο υδατοφράχτης του Προδρόμου μετατράπηκε σε παγοδρόμιο -Φωτογραφίες πριν και μετα

Απίστευτο σκηνικό: Ο υδατοφράχτης του Προδρόμου μετατράπηκε σε παγοδρόμιο -Φωτογραφίες πριν και μετα

Ενα υπέροχο σκηνικό, με κάτασπρο τοπίο, παγωμένα νερά και τη φύση ντυμένη σαν νύφη.

Φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τον υδατοφράχτη του Προδρόμου, να εχει παγώσει απο τις πολυ χαμηλές θερμοκρασίες και να έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο παγοδρόμιο.

 

Λίγα λόγια για τον υδατοφράχτη:

Σε υψόμετρο 1600 μέτρων, μόλις 2 χιλιόμετρα πριν φτάσει κανείς στο χωριό Πρόδρομος, συναντά κανείς ένα συμμετρικό φράχτη, περιτριγυρισμένο από πυκνό πευκοδάσος, που δημιουργεί μια γαλήνια, τεχνητή λίμνη σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού.

Ο είναι μια χωμάτινη, εξωποτάμια δεξαμενή, που κατασκευάστηκε το 1962. Με ύψος 10 μέτρων και εμβαδόν επιφάνειας περίπου 22 τετραγωνικά μέτρα, η δεξαμενή έχει χωρητικότητα 122.000 κυβικά μέτρα.

Η σχετικά μικρή του επιφάνεια, αλλά και το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται ο υδατοφράχτης (σε μια περιοχή που σημειώνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάθε χειμώνα και υποδέχεται από νωρίς το χιόνι), έχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέπεται συχνά σε ένα άτυπο παγοδρόμιο. Η παγωμένη δεξαμενή του χειμώνα διαφέρει αρκετά από την εικόνα που έχει σε άλλες εποχές του χρόνου, όμως κοινός παρονομαστής είναι η γαλήνη που εμπνέει το τοπίο και το μεγαλείο της γύρω φύσης.

ΠΡΙΝ 

ΜΕΤΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top