ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά και με το…νόμο εργάζονται άτομα θετικά στον κορωνοϊό σε γηροκομεία

Κανονικά και με το…νόμο εργάζονται άτομα θετικά στον κορωνοϊό σε γηροκομεία

Μέλη προσωπικού οίκου ευγηρίας τα οποία είναι θετικά στον κορωνοϊό πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους, έχοντας μάλιστα ειδική άδεια από το Υπουργείο Υγείας. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» μίλησε για το περιστατικό, αναφέροντας πως κατόπιν σχετικής πληροφόρησης η Αστυνομία προέβη στην απαραίτητη διερεύνηση της υπόθεσης, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το αρμόδιο Υπουργείο είχε εκδώσει και σχετική άδεια.

«Η πληροφορία για την οποία ξεκινήσαμε διερεύνηση αφορούσε συγκεκριμένο γηροκομείο στην επαρχία Λευκωσίας», είπε συγκεκριμένα.

«Στα πλαίσια της διερεύνησης γίνεται επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενδεχομένως να δίνονται κάποιες άδειες», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Ο Σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου κλήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα τονίζοντας πως υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο το οποίο δεν διατυμπανίζουν ως Υπουργείο, όπως ο ίδιος είπε, δεν το δίνουν στη δημοσιότητα και ισχύει για ειδικές περιπτώσεις στις οποίες οι φροντιστές γηροκομείων και κλειστών δομών πρέπει να παρέχουν φροντίδα σε ηλικιωμένους.

«Η συγκεκριμένη άδεια δίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε προσωπικό που είναι θετικό στον κορωνοϊό για τη φροντίδα ηλικιωμένων που είναι επίσης φορείς του ιού», ανέφερε ο κύριος Αθανασίου.

Παράλληλα σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες γιατί δεν μπορείς να διασφαλίσεις αν κάποιος που είναι θετικός είναι όντως στον περιορισμό, επισήμανε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας.

«Στους οίκους ευγηρίας το συγκεκριμένο πρωτόκολλο μπορεί να εφαρμοστεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις», τόνισε.

«Από την αρχή της πανδημίας αυτό έγινε τουλάχιστον 3 φορές σε εξαιρετικές περιπτώσεις», πρόσθεσε.

Οι προϋποθέσεις που μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το πρωτόκολλο είναι οι εξής:

- Το θετικό περιστατικό εντός του προσωπικού να είναι ασυμπτωματικό

- Να υπάρχει ξεχωριστή είσοδος για να μπορεί να προσέλθει το θετικό άτομο 

- Να υπάρχει το δωμάτιο όπου είναι απομονωμένοι οι ηλικιωμένοι

- Το θετικό άτομο να παραμένει στον χώρο για τον χρόνο που χρειάζεται και να φεύγει από συγκεκριμένη έξοδο να πάει στο σπίτι του.

- Να μην έρχεται σε επαφή με οποιοδήποτε άλλο άτομο

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top