ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ντροπή: 74χρονος Κύπριος ζει σε αυτοσχέδια παράγκα χωρίς ρεύμα και νερό - Κοιμάται σε βρεγμένο στρώμα, πλένεται με κουβά - ΒΙΝΤΕΟ

Ντροπή: 74χρονος Κύπριος ζει σε αυτοσχέδια παράγκα χωρίς ρεύμα και νερό - Κοιμάται σε βρεγμένο στρώμα, πλένεται με κουβά - ΒΙΝΤΕΟ

Η λέξη συγκλονιστικό είναι πολυ μικρή για να περιγράψει όσα θα δείτε στο πιο κάτω βίντεο. Ο 74χρονος κ. Νίκος, Κύπριος πολίτης, χαμηλοσυνταξιούχος , ο οποίος πολέμησε για την πατρίδα το 1974, πλεον ζει σε μια αυτοσχέδια παράγκα στην επαρχία Λεμεσού, την οποία έφτιαξε ο ίδιος, χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό. Οπως αναφέρει στο ThemaOnline το κράτος δεν στέκεται δίπλα του.

Αναρωτιέται κανείς, εν έτη 2022, πως το κράτος μιας δημοκρατικής χώρας, ανέχεται και επιτρέπει να ζούν πολίτες της σε αυτές τις άθλιες συνθήκες , ενώ γνωρίζει για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο κ.Νίκος πριν λίγους μήνες είχε μια στέγη, λόγω της χαμηλής συνταξής και διάφορων θεμάτων υγείας, αδυνατούσε να πληρώσει τα ενοίκια και βρέθηκε να ζει σε μια αυτοσχέδια παράγκα εδώ και πέντε μήνες χωρίς ρεύμα χωρίς νερό, οπου αυτές τις μέρες με το κρύο και τις βροχές έπεφτε σε ένα στρωμα στο πάτωμα, βυθισμένο στο νερό , καθώς η παράγκα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νερά της βροχής απο την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Το κρυο τσουχτερό. "Tι να κάμω, αφου εν έχω αλλου να πέφτω", αναφέρει στο ThemaOnline.

Ζεστασιά του, η "φουκού" που την ανάβει το βράδυ για να ζεσταθει με την γυναίκα του πριν πέσουν για ύπνο. Ενώ για να μπορέσουν να φάνε έχουν ένα μικρό γκαζάκι "Εχουμε ένα μικρό γκάζι που το ανάβουμε και ψήνουμε αυτά που μας φέρνει ο Λευτέρης για να μπορούμε να φάμε". 

Μάλιστα οπως αναφέρει ο κ.Νίκος, ήρθαν απο το Γραφειο Ευημερίας και το κράτος και είδαν σε τι συθήκες ζει στη Λεμεσό, αλλα το μόνο που του είπαν είναι να κάνει αίτηση για το επίδομα Ε.Ε.Ε. Ούτε καν να προθημοποιηθούν να προσφέρουν στέγη, να έχει καπου να μένει με ρεύμα και νερό.

Τρεις φορές αιτήθηκε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλα ποτέ δεν την αποδέχθηκαν. Ενας άνθρωπος τρίτης ηλικίας, που πολέμησε για την πατρίδα, το κράτος τον αφήνει να ζει κατω απο αυτες τις συνθήκες, στο κρύο, στη βροχή.

ΟΣΑ δήλωσε στο THEMAONLINE o 74χρονος κ.Νίκος

Το THEMAONLINE επικοινώνησε με τον 74χρονο ο οποίος μας μίλησε για τη ζωή του , αναφέροντας μας ότι απο μικρός δούλευε και ζούσε μια κανονική ζωή. Μεχρι τη στιγμή που η σύζυγος του με την οποία είναι μαζί πάνω απο 30χρόνια (καταγωγή Ταϊλανδη), αρρώστησε πριν 4 χρονια με ένα σοβαρό θέμα υγείας και τότε αναγκάστηκε ότι ειχε και δεν είχε να τα δώσει για να σώσει την ζωή της , καθώς όπως μας ανέφερε οι γιατροί έλεγαν πως δεν θα ζούσε λογω ακατάπαυστης αιμοραγίας πού είχε. "Εν θα αφηνα τη γυναίκα μου να πεθάνει, έκανα ότι μπορούσα για να ζήσει".

Αυτή τη στιγμή ζει με την γυναίκα του, σε αυτή την αυτοσχέδια παράγκα στη Λεμεσό. Πριν απο 5 μήνες , οπως μας διήγηθηκε καταλάβε οτι δε μπορούσε πλεον να ενοικιάζει το σπίτι που έμεναν " Μια η αρρώστια της γυναίκας μου, μια η πανδημία. Τωρά είμαι 74χρονών, δεν έχω τη δυναμή να δουλέψω και όμως αναγκαστικά τρέχω κάποια βραδια για δουλεια part time για να βγάλουμε το φαϊ μας. Η γυναικα μου, δεν ειναι ικανή για εργασία μετά την μεγάλη εγχείρηση που έκανε και θα πέθαινε."

Είναι χαμηλοσυνταξιούχος και το επίδομα συνταξης δεν μπορει να καλύψει ουτε καν το ενοίκιο για διαμονή. Ετσι βρηκαν αυτο το μέρος οπου πάλι με δικά του εξοδα έστησε ότι μπορούσε, ενώ όπως είπε "Εμειναμε και χωρίς στέγη, εμειναμε και σε γκαράζ , εμέναμε οπου εβρίσκαμε", μέχρι να φτιάξουν την παράγκα.

"Ετασαν μου που το Υπουργείο οτι θα το κανονίσουν, επειδή δε μπορούσα να πληρωσω πλεον το ενοίκιο μου,ούλο ετάσαν μας ενοικίαζα σπίτι και μετά πάλι τίποτα."

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου, όπως μας ανέφερε έγινε πρόσωπο με πρόσωπο, του υποσχέθηκαν βοήθεια αλλά στο μετέπειτα ξέχασαν την υπόθεση του, και όσες φορές έκανε αιτήσεις για Ε.Ε.Ε πάντα οι αιτήσεις απορίππτονταν ή χάνονταν. "Μετά που τα έβαλαν με τον Λευτέρη , εξεχάστηκα και εγω", αναφέρει με παράπονο ο 74χρονος (αναφερόμενος στην υπόθεση του πρόεδρου του κινήματος ΕνΕργώ Λευτέρη Γεωργίου, ο οποίος στο τέλος δικαιώθηκε).

Μάλιστα όταν ζήτησε ξανά βοήθεια απο το κράτος, οπως ισχυρίζεται του είπαν ότι δεν μπορεί να την λάβει γιατι τα τελευταία 5 χρόνια δεν ζούσε συνεχόμενα στην Κύπρο, " Ετσι μου είπαν , χωρίς να σκεφτούν ότι ο λόγος που μια ημουν Κύπρο και μια εξωτερικό ήταν επειδή ετρεχα εξωτερικό για νοσηλεία τη γυναίκα μου σε γιατρούς και νοσοκομεία. Τι ήταν να την αφήσω να πεθάνει; Εκαταχρεώθηκα απο όλο το κόσμο για να σώσω τη γυναίκα μου, δεν ενδιαφέρθηκε κανένας απο το κράτος να βοηθησει, αντιθέτως άκουσα ότι απορρίφθηκα γιατι δεν ημουν 5 συνεχόμενα χρόνια στην Κύπρο. Αν είναι δυνατον, που γεννήθηκα δαμέσα, εμεγάλωσα δαμέσα,εδούλεψα δαμέσα, επολέμησα .Τζίνοι αν αρρωστούσε η γυναίκα τους σε ξένο κράτος , ήταν να μεν πιενουν να βλέπουν την γυναικα τους; Εγω εν είμαι έτσι τύπος. Εγω πεθανίσκω για την γυναίκα μου" . Με αυτό το ερωτηματικό και την απογοήτευση στην φωνή του, που το κράτος δεν αντιλαμβανόταν ότι το πήγαινε-ελα ήταν για ιατρικούς λόγους και ότι για αυτούς τους λόγους έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να σώσει τη ζωή της γυναίκας του, μένοντας πλεον σε μια παράγκα.

Σε ερώτηση μας πως νιώθει απο την αντιμετώπιση του κράτους , μετα απο όσα πρόσφερε στην πατρίδα μας απάντησε "Τόσα και τόσα πρόσφερα, και πληγώθηκα και στον πόλεμο. Δινουν μου 11.5ευρω το μήνα τιμητικό επίδομα. Νιώθω απογοήτευση και ακουω οτι δινουν επιδόματα σε μη Κύπριους πολίτες επειδή διαδηλώνουν αμα καθυστερήσουν. Εγω που επολέμησα για τουτο το τόπο, που έζησα, εμεγάλωσα μες τουτο το τόπο, επειδή επίενα που αρρώστησε η γυναίκα μου να τη βλέπω στη χώρα που νοσηλευόταν, να μου απορρίψουν το Ε.Ε.Ε; Διοτι εν ημουν 5 συνεχόμενα χρόνια στην Κύπρο; Να αφήκω την γυναίκα μου να πεθάνει στο εξωτερικό, επειδή έτσι θέλουν;"

Δίπλα απο την παράγκα του , ένα άλλο ζευγάρι ηλικίας 25 και 28χρονών, με δική του αυτοσχέδια παράγκα, ζει σε αθλιες συνθήκες. 

Αναρωτιέται κανείς, που είναι η ανθρωπιά, που είναι η πρόληψη , που είναι η άμεση ανταπόκριση; Στο βίντεο ακούγεται και η ερώτηση "Πιστεύεις θα έμεναν εδω ο Πρόεδρος ή η Υπουργός;" και η απάντηση του κ.Νίκου "Ούτε στα χειρότερα τους όνειρα".

Αναρωτιέται κανείς... Τι περιμένει το κράτος για να δράσει άμεσα ; Ποια είναι η δικαιολογία που το κράτος αφήνει πολίτες να ζουν στους δρόμους ή σε άθλιες συνθήκες ... χωρίς άμεσα να ανταποκρίνεται; 

 Δειτε το βίντεο και τις συνθήκες που ζει ο κ.Νίκος

 Πηγή βιντεο: newsfeedcy

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top