Συναντήσεις Άιντα με τους δύο ηγέτες αλλά και τους διαπραγματευτές

Συναντήσεις Άιντα με τους δύο ηγέτες αλλά και τους διαπραγματευτές

Χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει εντός της ημέρας ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Εσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο, προερχόμενος από την Αθήνα, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Αϊντα θα έχει σήμερα και κοινή συνάντηση με τους διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Την Τετάρτη, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη κοινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στην παρουσία του Εσπεν Μπαρθ Αϊντα.

Στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται ότι ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, θα συνεχίσει τις επαφές του με βασικούς συνομιλητές, μέχρι την αναχώρησή του από την Κύπρο, την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πώς ο Τραμπ κατάφερε να πείσει Ισραήλ και Ιράν να συμφωνήσουν σε κατάπαυση πυρός - Όλο το παρασκήνιο

Πώς ο Τραμπ κατάφερε να πείσει Ισραήλ και Ιράν να συμφωνήσουν σε κατάπαυση πυρός - Όλο το παρασκήνιο

Ξεκίνησε με μια ισοπεδωτική επίθεση τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής (22/06) σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις από αμερικανικά Stealth βομμβαρδιστικά. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εκπληκτική επίδειξη διπλωματίας στο παρασκήνιο, μία προαναγγελθείσα πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση και ένα ξέσπασμα του αμερικανού προέδρου Τραμπ που έστρεψε τα «πυρά» του προς τους ηγέτες του Ισραήλ και του Ιράν. Το αποτέλεσμα, το πρωί της Τρίτης (24/06), ήταν κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.