ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προδρόμου: «Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη» στην παιδεία - Ο λόγος στους νέους

Προδρόμου: «Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη» στην παιδεία - Ο λόγος στους νέους

Το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εξωτερικών με τις πρεσβείες της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, θέλουν τη διεξαγωγή διαλόγου, ώστε να ανοίξει στους νέους η πόρτα για το μέλλον της Ευρώπης, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου στην εκδήλωση «Χτίζοντας μαζί την Ευρώπη του Αύριο: Ο λόγος στους νέους» - Ανοικτός διάλογος με μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που διεξήχθη την Τρίτη 2/2.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως το Υπουργείο Παιδείας από την πρώτη στιγμή εξέλαβε τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης ως μια καλή ευκαιρία προς ενθάρρυνση της συμμετοχής και της ενεργού πολιτότητας, που είναι και βασικός πυλώνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ειδικά σήμερα που οι κοινωνίες δοκιμάζονται πολλαπλώς από την πρωτοφανή πανδημία, ενώ κατά γενική ομολογία οι νέοι έχουν πληγεί με διάφορους τρόπους, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε πρωτοβουλίες για ενίσχυση της διαφάνειας, της διαβούλευσης και της συμμετοχής, συνέχισε.

Είπε επίσης ότι στην Κύπρο, στο ερώτημα «πόση Ευρώπη θέλουμε», κατά κανόνα στηρίζουμε την ενοποίηση και θέλουμε «περισσότερη Ευρώπη», παρατηρώντας πως παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2012-13, τις εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις και τη μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε, ο Κύπριος πολίτης πιστεύει στην Ευρώπη και επενδύει στο μέλλον της συνεργασίας και της ενοποίησης.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε περαιτέρω ότι το σχέδιο για την Ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα της Κύπρου περιλαμβάνει χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top