ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επεμβάσεις καταρράκτη: Ενώπιον δικαστηρίου σύντομα η υπόθεση εναντίον δύο γιατρών

Επεμβάσεις καταρράκτη: Ενώπιον δικαστηρίου σύντομα η υπόθεση εναντίον δύο γιατρών

Καταγγέλθηκαν γραπτώς δύο γιατροί για την υπόθεση μόλυνσης οκτώ ασθενών μετά από επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία το 2020 και αναμένεται σύντομα να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε την Πέμπτη στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει πρωτοσέλιδη είδηση της εφημερίδας Φιλελεύθερος για το θέμα, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η υπόθεση στάλθηκε στην Αστυνομία από τη Νομική Υπηρεσία και οι δύο γιατροί κατηγορήθηκαν γραπτώς χθες. Αναμένεται ως τη Δευτέρα ή εντός της επόμενης εβδομάδας να καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου, πρόσθεσε.

Οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν οκτώ κατηγορίες ο καθένας, σχετικά με πλημμέλημα που αφορά απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα βάσει του οποίου κατηγορούνται αναφέρει ότι «όποιος, με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, ώστε να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή να είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλο, προβαίνει σε ιατρική ή χειρουργική θεραπεία σε πρόσωπο του οποίου ανέλαβε τη νοσηλεία, είναι ένοχος πλημμελήματος».

Η Νομική Υπηρεσία είχε ανακοινώνει χθες ότι δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία όπως καταχωρηθούν ποινικές υποθέσεις εναντίον δύο προσώπων σχετικά με τα περιστατικά επιμόλυνσης ασθενών σε οφθαλμολογικές εγχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τις επιπλοκές που παρουσίασαν οκτώ ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση καταρράκτη λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας. Οι επιπλοκές παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2020 και οι ασθενείς έτυχαν περίθαλψης και σε δεύτερη ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, και μετά που παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές εισήχθησαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ. Από τους οκτώ που χειρουργήθηκαν οι τέσσερις έχασαν την όραση τους στο μάτι που χειρουργήθηκε, ενώ οι άλλοι τέσσερις είχαν μειωμένη όραση.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top