ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Κάνε κάτι γιατί πεθαίνω»: O Γολγοθάς ενός καρδιοπαθή - Η παρέμβαση της Γιαννάκη που του έσωσε τη ζωή

«Κάνε κάτι γιατί πεθαίνω»: O Γολγοθάς ενός καρδιοπαθή - Η παρέμβαση της Γιαννάκη που του έσωσε τη ζωή

Συγκλονίζει η καταγγελία ενός συγγενή ατόμου που πάσχει από καρδιακά προβλήματα, ο οποίος βίωσε ένα Γολγοθά που ξεκίνησε από καρδιακά επεισόδια και κατέληξε σε κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αντρέου, συγγενής του ασθενή, μίλησε στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας την ταλαιπωρία που βίωσε ο κουνιάδος του, πως αυτός κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, αλλά και την σωτήρια παρέμβαση της Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη η οποία του έσωσε τη ζωή.

Ο ασθενής αρχικά είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου και έγινε εισαγωγή.

«Θέλω να καταγγείλω το περιστατικό, αυτό που έγινε στο Νοσοκομείο Λεμεσού που αφορά τον κουνιάδο μου, ο οποίος εισήχθη την Παρασκευή με πόνους στο στήθος. Στις πρώτες βοήθειες του έκαναν rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα. Μέχρι να ετοιμαστεί το καρδιολογικό πέρασαν κάποιες ώρες», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Αντρέου.

«Όταν τον μετέφεραν στο καρδιολογικό τμήμα από την Παρασκευή το απόγευμα, παρέμεινε μέχρι την Κυριακή και του έκαναν PCR το οποίο έδειξε πάλι αρνητικό», συνέχισε.

«Τη Δευτέρα για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω τον είχαν μεταφέρει στην Παιδιατρική πτέρυγα. Μπορεί να χρειάζονταν τις κλίνες. Στην Παιδιατρική το βράδυ είχε δεύτερο καρδιολογικό επεισόδιο, δηλαδή έπαθε έμφραγμα και τον μετέφεραν την Τρίτη το πρωί πίσω στο καρδιολογικό και του έκαναν διάφορες εξετάσεις», ανέφερε ο συγγενής του ασθενή.

Όταν έγινε εισαγωγή η διάγνωση του γιατρού ήταν ότι έπρεπε άμεσα να γίνει άμεσα επέμβαση ανοιχτής καρδίας γιατί ήταν κεντρική αρτηρία και δεν μπορούσε να ανοίξει.

«Του είπαν ότι κενό έχουμε την Πέμπτη στις 10 του μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, άρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη. Όταν έπαθε όμως τα 2 εμφράγματα και είπαν ότι έπρεπε άμεσα να γίνει κάτι του είπαν ότι θα τον μεταφέρουν σε ιδιωτικό κέντρο άμεσα για επέμβαση», επισήμανε ο κύριος Αντρέου.

«Τον μετέφεραν σε ιδιωτικό κέντρο και εκεί του έκαναν την εξέταση PCR και έδειξε ότι ήταν θετικός», συμπλήρωσε.

«Αμέσως ενέργησαν με το πρωτόκολλο το Υπ. Υγείας που λέει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο»

Ο καρδιοπαθής ασθενής τρομοκρατημένος πήρε τηλέφωνο τον κουνιάδο του, όπως ο ίδιος αναφέρει και τον παρακάλεσε τρομοκρατημένος να κάνει κάτι.

«Ο άνθρωπος τρομοκρατημένος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε σε παρακαλώ κάνε κάτι γιατί πεθαίνω. Εάν με πάρουν στο Νοσοκομείο αναφοράς θα έχω κι άλλο επεισόδιο με τη καρδία μου και θα πεθάνω και θα γράψουν πέθανε από κορωνοϊό», τόνισε ο κύριος Αντρέου.

«Πήρα τηλέφωνο το γραφείο της κυρίας Χριστίνας Γιαννάκη. Με ένωσε αμέσως η γραμματέας της μόλις της είπα τα γεγονότα και η κυρία Γιαννάκη μου είπε ότι θα το διευθετούσε άμεσα να δει τι μπορεί να κάνει»

«Πράγματι μεσολάβησε, δεν ξέρω τι έκανε θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια, παρέμεινε στο ιατρικό κέντρο, αναστάλθηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αναφοράς και μπήκαμε στη διαδικασία φαρμακευτικής αγωγής εκεί»

Όσο για την επέμβαση θα γίνει τις επόμενες μέρες.

«Τον παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο και έχει την άμεση φροντίδα που πρέπει εκεί που βρίσκεται»

Καταλήγοντας ο κύριος Ανδρέου αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού θέτοντας το ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσοκόμοι παρουσιάζουν τα rapid test καθημερινά; Τονίζοντας πως πρέπει αυτό να λυθεί άμεσα.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top