ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άφησαν Κύπριους γονείς χωρίς ρεύμα & νερό εδώ και 2 χρόνια - «Κάνω μπάνιο το μωρό με φως κεριών» - ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άφησαν Κύπριους γονείς χωρίς ρεύμα & νερό εδώ και 2 χρόνια - «Κάνω μπάνιο το μωρό με φως κεριών» - ΒΙΝΤΕΟ

Οικογένεια με παιδί 2 χρονών, εδω και δυο χρόνια ζει σε ένα δωμάτιο χωρίς ρεύμα και νερό. Μια ιστορία που αν την διαβάσετε και ακούσετε θα λυγίσει και τους πιο δυνατούς. Το ThemaOnline βρέθηκε στο χώρο αυτό και μίλησε με τον πατέρα, σε ένα συγκλονιστικό βιντεο.

8 ΜΗΝΩΝ ΕΓΓΥΟΣ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηταν 8 μηνών εγγυος η σύζυγος του, όταν έμειναν άστεγοι. Για 3 εβδομάδες ζούσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, μέχρι τη στιγμή που η γυναίκα δεν μπορούσε άλλο ετοιμόγεννη να ζει σε τέτοιες συνθήκες και ψάχνοντας, ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένα ακατοίκητο προσφυγικό σπιτι ( ένα δωματιο & κουζινούλα) σε άθλια κατάσταση στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίου Γεωργίου στην Λάρνακα. 

ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ - ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ

Τότε ο σύζυγος ως δικαιούχος ( με προσφυγική ταυτότητα), χωρίς δεύτερη σκέψη, παρά να ζει στο αυτοκίνητο με μια ετοιμόγεννη γυναίκα, αποτάθηκε στην Τουρκοκυπριακή μέριμνα όπου τους παρέπεψαν στην Πολεοδομία. Εκεί οπως ισχυρίζεται, συνάντησε ένα υπεύθυνο ο οποίος όταν άκουσε την ιστορία του είπε "πήγαινε στο σπίτι, κάμε καφέ και έρχομαι". Ετσι και έγινε, ο υπεύθυνος στο τμήμα Πολεοδομίας πήγε είδε το σπίτι και ότι ήταν σε κακή κατάσταση και του είπε ότι αν το καθαρίσει και το φτιάξει, θα φροντίσει ώστε να μένει μέσα. Ο σύζυγος με όση δυναμη είχε, βρηκε χρήματα καθάρισε το δωμάτιο και το έκανε κατοικήσιμο, τραβώντας ρεύμα απο γείτονες για να το φτιάξει. Το μοναδικο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε ρεύμα και νερό στο σπιτι αυτο , κατι το οποίο υποσχέθηκε ο υπεύθυνος οτι θα διευθετούσε. Πέρασαν 2 χρόνια και ακόμα... ζουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Η σύζυγος του, τότε, γέννησε και ένα βρέφος μιας εβδομάδας ζούσε σε συνθήκες που κανένα παιδί σε μια δημοκρατική χώρα δεν θα έπρεπε να βιώνει. Έκανε μπάνιο το βράδυ κάτω απο το φλας του κινητού και των κεριών, ενώ το νερό το κουβαλούσαν μέσα σε μπουκάλες μεγάλες το οποίο ζέσταιναν στο γκάζι που είχαν στο σπίτι. Για να ζεσταίνονται το χειμώνα ανοιγουν το γκάζι της κουζίνας, διοτι δεν εχουν ρεύμα και αλλο τρόπο να διατηρήσουν το δωμάτιο ζεστο για το βρέφος, ενώ το καλοκαίρι αναγκάζοταν ο πατέρας να μένει άγρυπνος όλη νύχτα υπο το φόβο μην μπει κάποιος στο σπίτι, διότι άφηνε τα παράθυρα και την πόρτα ανοιχτή ώστε να δροσίζει όσο γίνεται το σπίτι για το μικρό βρέφος.

ΔΕΝ ΖΗΤΑ Ε.Ε.Ε  - "ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ"

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αυτός ο πατέρας δεν δέχεται να κάνει αίτηση για Ε.Ε.Ε καθώς οπως αναφέρει και στην κάμερα του ΤhemaOnline είναι ικανός για δουλειά, δουλεύει και ο ίδιος και η σύζυγος του part time , εναλλαξ για να προσέχουν το μωρό. "Αλλοι το έχουν περισσότερη αναγκη το Ε.Ε.Ε", αναφέρει. 

Αυτό που ζητά είναι μόνο να του δοθεί το χαρτί για να μπορεί να βάλει ρεύμα και νερό, τη στιγμή που τα υπόλοιπα προσφυγικα σπιτια στο ιδιο κτίριο έχουν ρεύμα και νερό.

Το μονο φως που έχει είναι απο το φλας των κινητών και τα κεριά, ενώ πρόσφατα ενας πολίτης όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση τους προθυμοποιήθηκε και του έφερε ένα προβολέα που φορτίζει μέσω ηλικιακής ενέργειας, έτσι η οικογένεια έχει λίγο φως εως τις 2 τα ξημερώματα όσο αντέχει ο προβολέας να δίνει φως.

 

Οπως αναφέρει ο πατέρας του 2χρονου παιδιού που ζουν σε ενα δωμάτιο χωρίς ρευμα και νερό, εαν του έλεγαν εξ'αρχης ότι δεν ειναι δικαιούχος τότε δεν θα έβαζε κόπο και λεφτά να φτιάξει ενα σπίτι που δεν θα του το εδιναν.

Ενας χώρος που πριν τον φροντίσει ,δεν μπορούσε να ζήσει άνθρωπος , ενώ οπως μας εξομολογήθηκε, το έφτιαξε επειδη του υποσχέθηκαν ότι θα του επιτρέψουν μένει με την οικογένεια του.

Απο τότε πέρασαν 2 χρόνια και κάτι και δεν του έχουν δωσει το απαραίτητο έγγραφο για να μπορέσει να ενώσει νερό και ρεύμα. Αυτη τη στιγμή ανησυχεί ότι όσα χρήματα διέθεσε για να το κάνει κατοικήσιμο, θα χαθούν μαζί με τις υποσχέσεις που του έδωσαν και για ακόμα μια φορά θα βρεθεί στο δρόμο με ένα παιδι 2 χρονών στην αγκαλιά τους.

 

ΤΟΥ ΕΤΑΖΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ... ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ

Στο πιο πάνω βιντεο ακούγεται απο τον πατερα να αναφέρει ότι κατα την προσπάθεια του να βρει λύση, υποψήφιος βουλευτής του ζήτησε φακελάκι για να σπρώξει την περίπτωση του. 

Ενώ ένας άλλος Βουλευτής που ασχολείται με τα προσφυγικά θέματα, γύρισε και του είπε "έχει σειρα γιατι να στο δώσω εσένα; Πες μου τη διεύθυνση που ειναι και δεν θα το πιασεις".

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Οπως ισχυρίζεται στην περιοχή αυτή, γνωστός βουλευτής κάθε μηνα εισπράττει ενοίκια απο προσφυγικά σπίτια, τα οποία ενοικιάζονται σε αλλοδαπους.

 

Για ακόμα μια φορά αναρωτιέται κανείς... που "κολλάει" το σύστημα όταν πρόκειται για την επιβίωση ανθρώπινων ψυχών και πόσο μάλλον όταν ανάμεσα τους βρίσκονται αθώες μικρές ψυχές όπως το δίχρονο αυτο παιδάκι που απο βρέφος μιας εβδομάδας έμενε σε ένα δωμάτιο χωρίς νερό και ρεύμα. Τι χρειάζεται για να δείξουν οι αρμόδιοι φορείς την κατάλληλη ενσυνείδηση απέναντι σε Κύπριους πολίτες;

Ποια ειναι η απάντηση και ποια η δικαιολογία; 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ με ένα προβολέα που λειτουργει το φως του ήλιου:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top