ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τμήμα υδάτων»: Ευεργετικές οι βροχές για τις λίμνες στα κατεχόμενα

«Τμήμα υδάτων»: Ευεργετικές οι βροχές για τις λίμνες στα κατεχόμενα

Κατά 50% περίπου αυξήθηκε η ποσότητα νερού στις λίμνες στα κατεχόμενα, μετά την βροχόπτωση των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία του «τμήματος υδάτων».

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, οι λίμνες, οι οποίες ήταν κατά 28% γεμάτες με χωρητικότητα 4.201.573 κυβικά μέτρα τον Δεκέμβριο του 2021, έφτασαν σε ποσοστό το 45,97% με πληρότητα 6.755.780 κυβικά μέτρα σε 1 μήνα.

Ενώ πλησιάζουμε στο τέλος της χειμερινής περιόδου, προστίθεται, εκτός από 4 λίμνες οι οποίες δεν κράτησαν νερό, έχει σημειωθεί αύξηση στα ποσοστά πληρότητας των λιμνών γενικότερα.

Οι λίμνες που έχουν ξηρανθεί, αναφέρεται, είναι αυτή στην κατεχόμενη Σκυλλούρα χωρητικότητας 517.167 κυβικών μέτρων, η λίμνη στο Αλαγάδι, στον Πενταδάκτυλο, η λίμνη στην Κυθρέα, στην Μια Μηλιά και στην Φώτα.

Σε 7 λίμνες, προστίθεται, η χωρητικότητα νερού αυξήθηκε τους μήνες Δεκέμβριο – Ιανουάριο, σε 3 η στάθμη είναι χαμηλή ενώ σε δύο δεν έγινε καταμέτρηση.

Η μεγαλύτερη αύξηση στην ποσότητα νερού καταγράφηκε στην κατεχόμενη Κλεπήνη και στο Φλαμούδι, όπου έφτασαν το 94% της χωρητικότητάς τους.

Η λίμνη στο Κιόνελο τον Ιανουάριο έφτασε στο 56,6% της χωρητικότητάς της από 43% που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top