ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Αναφέρει πως η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ΕΕ για αντιμετώπιση συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία

Τατάρ: Αναφέρει πως η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ΕΕ για αντιμετώπιση συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Mario Nava και την αντιπροσωπεία του, είχε χθες, Τετάρτη, ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από θέματα συνεργασίας για διάφορα έργα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», ο κ. Τατάρ εξέφρασε την ετοιμότητα της τ/κ πλευράς να συνεργαστεί με την ΕΕ και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό για την ΕΕ να αποφύγει κάθε διάκριση εις βάρος των Τουρκοκυπρίων».

Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία με την ΕΕ σε διάφορους τομείς, από το περιβάλλον μέχρι την εκπαίδευση, το εμπόριο και τον τουρισμό, είπε.

Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, είναι έτοιμη να υλοποιήσει έργα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων στις οικονομίες και των δύο πλευρών στην Κύπρο λόγω της πανδημίας, είπε.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ακόμη ότι είναι σημαντικό η τ/κ πλευρά να συμπεριληφθεί σε έργα για καθαρή ενέργεια, καθώς «η μόλυνση δεν γνωρίζει σύνορα» κατά την έκφρασή του.

Ζήτησε επίσης από την ΕΕ να αναλάβει δράση προς άρση της «άδικης απομόνωσης» των Τ/κ και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της χωρίς να προωθεί πολιτικές που ενισχύουν την «ανισότητα» στο νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Nava έκανε λόγο για εποικοδομητική συνάντηση και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστούν οι επαφές με την τ/κ πλευρά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Εργκιούν Ολγκούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top