ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΚΕΔ: «Θυματοποιούνται τα κέντρα διασκέδασης που παραμένουν κλειστά»

ΠΑΣΥΚΕΔ: «Θυματοποιούνται τα κέντρα διασκέδασης που παραμένουν κλειστά»

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑΣΥΚΕΔ) σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι θυματοποιούνται τα νόμιμα, αδειούχα κέντρα διασκέδασης που παραμένουν κλειστά εδώ και έξι εβδομάδες, καθότι απαγορεύεται ο χορός.

Σημειώνεται ότι η επιδημιολογική εικόνα κατά γενική ομολογία των ειδικών δεν είναι ανησυχητική παρ' όλες τις αυξομειώσεις των κρουσμάτων δεν υπάρχει επιβάρυνση του συστήματος Υγείας ενώ παγκόσμια άρχισε η ολοκληρωτική σχεδόν χαλάρωση των μέτρων.

«Όλοι οι επιδημιολόγοι που παρουσιάζονται δημόσια παραδέχονται ότι τα κέντρα διασκέδασης διαθέτουν τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες και μηχανήματα καθαρισμού και εναλλαγής αέρα. Επίσης, καταθέτουν ότι τα κέντρα διασκέδασης εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι ο ΠΑΣΥΚΕΔ συμφώνησε με το Υπουργείο Υγείας και το τηρούσε ευλαβικά για έξι μήνες που λειτουργούσαν τα νόμιμα και αδειοδοτημένα υποστατικά που προσφέρουν διασκέδαση και χορό, ότι θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι.

«Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι τα κέντρα διασκέδασης δεν συμμετείχαν ούτε και συμμετέχουν με την λειτουργία τους, είτε στην μεγάλη διασπορά, είτε στην επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας. Ούτε αλυσίδες μετάδοσης έχουν καταδειχθεί στους χώρους των κέντρων διασκέδασης σε αντίθεση με όλους τους άλλους επαγγελματικούς και μη, χώρους και υποστατικά», αναφέρεται.

Παρόλα αυτά τα κέντρα διασκέδασης, συνεχίζει η ανακοίνωση, κρατούνται κλειστά, αφού δεν επιτρέπεται ο χορός έστω και αν οι θαμώνες θα είναι όλοι εμβολιασμένοι και με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ωρών ενώ επιτρέπεται σε ένα ανεμβολίαστο παιδί 12-17 ετών να βρίσκεται σε ένα χώρο που θα έχει γιαγιάδες και παππούδες και πιθανώς να μην έχει καν εξαερισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top