ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ύποπτος φέρεται να δραπέτευσε στην Αλβανία – Ο 19χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο

Δολοφονία Άλκη: Ύποπτος φέρεται να δραπέτευσε στην Αλβανία – Ο 19χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου.

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στην «Livesport» σχολίασε το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Αρη Καμπανού. «Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν».

Παράλληλα πρόσθεσε «προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα».

20χρονος φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία

Όπως υποστηρίζει το thestival, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία, σύμφωνα με το thestival.

Όπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο, ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Σε κλοιό οι σύνδεσμοι οπαδών για την πάταξη της οπαδικής βίας
Δικαιοσύνη και Αστυνομία ήδη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τους συνδέσμους οπαδών και τις οργανωμένες συμμορίες, που καλύπτονται πίσω από τις σημαίες διάφορων ομάδων.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έγιναν έρευνες σε συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους και Ίλιον.
Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναμένεται να καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους -αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς- να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Στο «τραπέζι» φαίνεται να έχουν πέσει διάφορες πορτάσεις που φτάνουν μέχρι και το κλείσιμο των συνδέσμων οπαδών.

Ο 19χρονος Άλκης ήταν ήδη νεκρός όταν τον έφεραν στο νοσοκομείο
Ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, αποκάλυψε το Σάββατο ότι ο 19χρονος Άλκης Καμπανός που δολοφονήθηκε άγρια στην περιοχή του Χαριλάου, είχε μεταφεθεί νεκρός στο νοσοκομείο.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν».

«Είχαμε και τα δύο παιδιά ακόμα, κάνουμε το σταυρό μας στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα, ειλικρινά κρατήσαμε τα δύο τα παιδιά τα άλλα. Δυστυχώς ήρθε το παιδί (σ.σ Άλκης) και ήταν νεκρό…», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως «αυτό που είδαμε, δεν είναι οπαδική βία, είναι δολοφονική ενέργεια. Εμείς είμαστε φίλαθλοι στη Θεσσαλονίκη, άλλο φίλαθλος, άλλο οπαδός, άλλο εγκληματίας».

«Έπρεπε να δείτε τα δυο τα παιδιά που είναι ζωντανά, κάνουμε το σταυρό μας, κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, Δικαιοσύνη και Αστυνομία ήδη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τους συνδέσμους οπαδών και τις οργανωμένες συμμορίες, που καλύπτονται πίσω από τις σημαίες διάφορων ομάδων.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έγιναν έρευνες σε συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους και Ίλιον.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr, thestival, cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top