ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τραγωδία ΕΦ: Έφθασε στην Κύπρο το μοιραίο σχοινί που χρησιμοποίησε ο Ξάνθος - Τα επόμενα βήματα

Τραγωδία ΕΦ: Έφθασε στην Κύπρο το μοιραίο σχοινί που χρησιμοποίησε ο Ξάνθος - Τα επόμενα βήματα

Την τελική ευθεία αναμένεται να πάρει η υπόθεση της τραγωδίας στην Εθνική Φρουρά με τον θάνατο του 32χρονου Λοχαγού, Ξάνθου Κυριάκου, ο οποίος σκοτώθηκε σε κατάβαση του στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης στην Τροοδίτισα στις 25 Μαϊου 2021.

Το βράδυ της Παρασκευής ανακριτής της Αστυνομίας έφθασε στην Κύπρο έχοντας στα χέρια του το τεκμήριο (σχοινί) καθώς και την πολυαναμενώμενη έκθεση πραγματογνωμοσύνης από ειδικό εμπειρογνώμονα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος μελέτησε με εξειδικευμένες εξετέσεις το σχοινί, που δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν στην Κύπρο, έτσι ώστε να διαφανεί η καταλληλότητα του για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε καθώς και η κατάσταση αντοχής του.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας διαπιστώθηκε ότι στο σχοινί υπάρχουν διάφορα σημεία φθοράς, μερικά από τα οποία φαίνεται να προϋπήρχαν. 

Η εν λόγω έκθεση θα μελετηθεί από μέλη της Δύναμης και ακολούθως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, δηλαδή αν θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις ή αν η έκθεση θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία θα δώσει στα μέλη της Αστυνομίας τις ανάλογες κατευθυντήριες γραμμές. 

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εδώ και μήνες έχει ολοκληρώσει τις έρευνες της, όπου παραλήφθηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια αλλά και δεκάδες καταθέσεις, τόσο από μάρτυρες της υπόθεσης, όσο και από ειδικούς. 

Υπενθυμίζουμε πως ο 32χρονος λοχαγός έχασε με πολύ θλιβερό τρόπο τη ζωή του καθώς όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις το σχοινί κόπηκε λίγο πριν φτάσει στην πλατφόρμα και το σώμα του διαπέρασε από ένα κενό που υπήρχε σε αυτή καταλήγοντας στο κενό. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top