ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Σχεδιάζεται ένας πραγματικός «κήπος της Εδέμ» - Με εκατοντάδες φυτά, ζώα, αλλά και εστιατόρια – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ηνωμένο Βασίλειο: Σχεδιάζεται ένας πραγματικός «κήπος της Εδέμ» - Με εκατοντάδες φυτά, ζώα, αλλά και εστιατόρια – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα νέο έργο εμπνευσμένο από τον κήπο της Εδέμ, έχει λάβει το πράσινο φως να δημιουργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σχέδια να ανοίξει το 2024.

Πρόκειται για το Eden Project North, στο Μόρκαμπ του Λάνκασιρ, το οποίο αποτελεί το δεύτερο τέτοιου είδους έργο, στη χώρα. Το αξιοθέατο των 125 εκατομμυρίων λιρών θα κατασκευαστεί κατά μήκος του κόλπου Μόρκαμπ, περισσότερα από 20 χρόνια μετά την πρώτη κατασκευή του Eden Project Cornwall.

Το νέο έργο θα είναι παρόμοιο με τέσσερις θόλους «όμοιους με κοχύλια» που περιβάλλονται από υπαίθριους κήπους, ελπίζοντας «να ξαναφανταστούμε το βρετανικό παραθαλάσσιο θέρετρο για τον 21ο αιώνα».

Οι θόλοι - που ονομάζονται Rhythm Machine, Bay Glade, Bay Hall και Natural Observatory - θα έχουν μέσα τους εκατοντάδες φυτά και πανίδα, ενώ εκεί θα πραγματοποιούνται θεατρικές εμπειρίες και εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Επίσης στο νέο Eden Project θα υπάρχουν δύο εστιατόρια με εσωτερικά και εξωτερικά καθίσματα και εκπληκτική θέα στον κόλπο Μόρκαμπ. Κατεβαίνοντας προς τον κόλπο, θα υπάρχει μια παλιρροϊκή πισίνα ανοιχτή στους επισκέπτες.

Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά οι μη κάτοχοι εισιτηρίων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μερικούς από τους εξωτερικούς κήπους.

Ο Ντέιβιντ Χάρλαντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Eden Project International είπε ότι ήταν μια «τεράστια στιγμή» για το έργο και ελπίζουν να βρουν περισσότερη χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του έτους.

Το αξιοθέατο ελπίζει να υποδέχεται 760.000 επισκέπτες το χρόνο και να δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας.

Το Eden στην Κορνουάλη έχει καλωσορίσει περισσότερους από 22 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι σήμερα και έχει προσθέσει περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια λίρες στην περιφερειακή οικονομία από το άνοιγμα του, το 2001.
Άλλα έργα περιλαμβάνουν το Eden Project Dundee, ελπίζοντας να είναι το πρώτο του είδους του στη Σκωτία.

Ένα νέο αξιοθέατο 300 εκατομμυρίων λιρών πρόκειται να ανοίξει στο Μπλάκπουλ, με τρία τεράστια εσωτερικά θεματικά πάρκα, ζωντανές παραστάσεις και μια σειρά από βόλτες και παραστάσεις.

Και το τεράστιο νέο υδάτινο πάρκο και σπα του Manchester's Therme, αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών, θα ανοίξει το 2023, ενώ ένα υδάτινο πάρκο 75 εκατομμυρίων λιρών εμπνευσμένο από τον Ιντιάνα Τζόουνς θα μπορούσε επίσης να ανοίξει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top