ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον ανακριτή θα βρεθεί ο προϊστάμενός που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφου στο ΣΙΓΜΑ

Στον ανακριτή θα βρεθεί ο προϊστάμενός που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφου στο ΣΙΓΜΑ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσει στον ανακριτή ο δημοσιογράφος που εναντίον του υπάρχει καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης με τις πρώτες καταθέσεις να βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα κληθεί για να δώσει τη δική του κατάθεση και ο δημοσιογράφος που κατηγορείται ότι παρενοχούσε σεξουαλικά συνάδελφο του, όταν οι δύο τους δούλευαν το 2020 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και ο ύποπτος ήταν προϊστάμενός της δημοσιογράφου.

Σημειώνεται ότι όπως είχαμε αποκαλύψει στην ιστοσελίδα μας την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου η κατ᾽ισχυρισμό σεξουαλική παρενόχληση άρχισε προς το τέλος του 2020, λίγο μετά που η κοπέλα προσελήφθη στο Sigma. Η ίδια ενημέρωσε τον διευθυντή του σταθμού, Χρύσανθο Τσουρούλη και άλλα στελέχη της εταιρείας, και τότε είχε αποφασίσει να μην προβεί σε καταγγελία, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις για άμεση απομάκρυνσή του, όπως και έγινε.

Στο μεταξύ και η δημοσιογράφος αποχώρησε από τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma για άλλους λόγους. Ωστόσο, αποφάσισε να προχωρήσει τώρα στην καταγγελία επειδή ο εν λόγω δημοσιογράφος, επαναπροσελήφθη πρόσφατα στο Sigma.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η δημοσιογράφος λάμβανε μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο στο κινητό της από τον ύποπτο.

Αρχικά επιχείρησε να δείξει αδιαφορία για να αποφύγει τη σύγκρουση, ωστόσο τα μηνύματα έγιναν πιο έντονα, συνεχή, πιο πρόστυχα και επιθετικά. Σχολίαζε το ντύσιμό της, το σώμα της και γενικά ήταν μηνύματα με έντονα σεξουαλικό περιεχόμενο ή και υπονοούμενα. Όταν του υπέδειξε να σταματήσει, η συμπεριφορά του έναντί της έγινε καταπιεστική.

Μετά τις αποκαλύψεις της Παρασκευής 5/2 για την καταγγελία στην Αστυνομία o τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε την υποχρεωτική αναστολή του δημοσιογράφου, ενώ διαβεβαίωσε την ενημέρωση που είχε λάβει η διεύθυνση για την υπόθεση το 2020.

Όσο αφορά την επαναπρόσληψη του ο στάθμος ανέφερε ότι “μετά την παρέλευση ενός και πλέον έτους, ο σταθμός προέβη σε αναζήτηση δημοσιογράφων για τις τρέχουσες ανάγκες του και ο συγκεκριμένος υπέβαλε αίτηση ενδιαφέροντος. Στη βάση των πραγματικών προσόντων του αιτητού και αφού δεν εκκρεμούσε καμία καταγγελία εναντίον του, τόσον από την εν λόγω δημοσιογράφο όσον από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, ο σταθμός προέβη σε επαναπρόσληψή του αφού ενεργούσε υπέρ του και το κριτήριο της μη καταγγελίας αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας”.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top