Ποινές φυλάκισης σε δύο Τούρκους - Βοηθούσαν μετανάστες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές

Ποινές φυλάκισης σε δύο Τούρκους - Βοηθούσαν μετανάστες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές

Ποινές φυλάκισης 3.5 ετών, 4 ετών και 8 μηνών σε τρεις κατηγορίες αντίστοιχα, επιβλήθηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την 1/2/2022 σε δύο πρόσωπα από την Τουρκία, τα οποία παραδέχθηκαν ότι με σκοπό την αποκόμιση κέρδους υποβοήθησαν την είσοδο μεταναστών στο έδαφος της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα 13 προσώπων από την Συρία.

Τα αδικήματα στα οποία οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι αφορούν σε:

(1) υποβοήθηση παράνομης εισόδου προσώπων υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας,

(2) Λαθρεμπόριο μετανάστη κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, και

(3) Μεταφορά προσώπου διά θαλάσσης με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος κατά παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα στο κατηγορητήριο διαπράχθηκαν προ της τροποποίησης των σχετικών νόμων που αύξησαν τις ποινές από 8 σε 15 έτη για την πρώτη κατηγορία και από 2 έτη φυλάκισης σε 12 έτη φυλάκισης για την τρίτη κατηγορία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.