ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία προκαλεί η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της - «Κίνδυνος να κλείσουν σχολεία με το test to stay»

Ανησυχία προκαλεί η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της - «Κίνδυνος να κλείσουν σχολεία με το test to stay»

Προβληματισμούς από την εφαρμογή του μέτρου «test to stay» στα σχολεία, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία ζητά συνάντηση με αρμοδίους, ενημέρωση και ενδεχομένως αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ σημειώνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να κλείσουν σχολεία.

«Πριν από την εφαρμογή του μέτρου «test to stay», η ΟΕΛΜΕΚ είχε επισημάνει τους κινδύνους διασποράς του covid 19 και νόσησης μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού εντός των σχολείων, καθώς επίσης και τα λειτουργικά προβλήματα και την αναστάτωση που θα επέφερε», σημειώνει.

Δυστυχώς, αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, η ενημέρωση που λαμβάνει η Οργάνωση από τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της, αφού μετά την εφαρμογή του μέτρου άρχισαν να παρουσιάζονται μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες που δεν υπήρχαν το τελευταίο διάστημα πριν την υλοποίησή του, ενώ παραμένουν τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα (π.χ. ελλειμματικό προσωπικό στα συνεργεία, μη προσέλευση των συνεργείων), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, η ΟΕΛΜΕΚ ζητά άμεσα συνάντηση με τους αρμοδίους και τους επιδημιολόγους που εισηγήθηκαν και ενέκριναν το μέτρο, για αξιολόγηση της κατάστασης, πλήρη ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδεχομένως την αναστολή του μέτρου, προτού προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά.

«Υπογραμμίζουμε ότι στόχος μας εξακολουθεί να είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Τονίζουμε ότι πριν από την εφαρμογή του μέτρου, κανένα σχολείο ή τμήμα Μέσης Εκπαίδευσης δεν ήταν κλειστό. Από την εφαρμογή του μέτρου και μετά, με την αύξηση κρουσμάτων και στενών επαφών που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ο κίνδυνος αυτός φαίνεται δυστυχώς να αυξάνεται», καταλήγει η ΟΕΛΜΕΚ στην ανακοίνωση της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top