ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας καλεί Στεφάνου και άλλους για διάλογο, φουλάρει ο ΔΗΣΥ- Ωρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη

Νικόλας καλεί Στεφάνου και άλλους για διάλογο, φουλάρει ο ΔΗΣΥ- Ωρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη

Με πιο γοργό βηματισμό προχωρούν σιγά σιγά τα κόμματα στις διεργασίες που διεξάγουν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης σε ρόλο οδηγού μπαίνει πλέον η ηγεσία του ΔΗΚΟ μετά το πράσινο φως που εξασφάλισε από το πολιτικό συνέδριο της Κυριακής για έναρξη διαλόγου με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης για διερεύνηση του εδάφους για συνεργασία.

Η Γραμματεία του ΔΗΚΟ χάραξε την Τρίτη το πλάνο πορείας και το χρονοδιάγραμμα των επαφών με τα άλλα κόμματα, και το επόμενο βήμα θα γίνει από τον Πρόεδρο του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος θα έχει πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων (πλην του ΕΛΑΜ), για τον καθορισμό συναντήσεων.Η ξεκάθαρη θέση του ΔΗΚΟ ότι μπαίνει σε διάλογο με ανοικτή ατζέντα χωρίς να προτάσσει τις μάξιμουμ κομματικές επιδιώξεις προκύπτει από την απόφαση της γραμματείας ότι στο παρόν στάδιο δεν βάζει ως προϋπόθεση συνεργασίας την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου.

Πρώτα το πλαίσιο μετά τα ονόματα

Το ΔΗΚΟ θα προσέλθει σε διάλογο με πρώτη προτεραιότητα να διερευνηθεί το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας, να τεθούν οι άξονες πολιτικής στα θέματα αιχμής και να αναζητηθούν οι συγκλίσεις στα μείζονα ζητήματα. Από εκεί και πέρα, θα τεθούν ασφαλώς τα χαρακτηριστικά των εν δυνάμει υποψηφίων για το χρίσμα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εισέλθουν σε ονοματολογία σε αυτή τη φάση. «Είναι πολύ νωρίς» ανέφερε στο themaonline πηγή του ΔΗΚΟ, θέση την οποία ασπάζεται και η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Συνεπώς, εκτός απροόπτου ο καθορισμός συναντήσεων του ΔΗΚΟ με ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους θα πρέπει να θεωρείται θέμα ωρών, ενώ χρονικά οι συναντήσεις πιθανότατα τοποθετούνται για την ερχόμενη εβδομάδα. Η σύνθεση των συναντήσεων, κατά πόσον δηλαδή η εκπροσώπηση των κομμάτων θα γίνει μόνο σε επίπεδο ηγετών, ή θα υπάρχουν μικρές ή μεγαλύτερες αντιπροσωπείες, θα συμφωνηθεί κατά την επικοινωνία για καθορισμό των ραντεβού.

Πλησιάζει το ορόσημο στον ΔΗΣΥ

Συσκέψεις επί συσκέψεων στον ΔΗΣΥ για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα ενόψει εκλογών, με το ορόσημο της 12ης Μαρτίου να πλησιάζει. Στον ΔΗΣΥ θέλουν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην κομματική σύναξη, η οποία αναμένεται να επικυρώσει τυπικά την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία της Δημοκρατίας, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζει τις επαφές του ενώ στο οργανωτικό κομμάτι ο κομματικός μηχανισμός ανεβάζει στροφές με οδηγίες του αναπληρωτή προέδρου, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα. Kαθοριστικό θεωρούν στην Πινδάρου τον καλύτερο συντονισμό με το Προεδρικό και γενικότερα στην κυβέρνηση, ώστε να αφενός να αναδειχθεί η δουλειά που έγινε μέχρι τώρα αλλά και να προωθηθούν λύσεις σε ανοικτά μέτωπα.

Μονόδρομος για Χριστοδουλίδη

Θέμα ημερών θα πρέπει να θεωρείται η οριστικοποίηση των αποφάσεων από τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη και το ξεκαθάρισμα προθέσεων για το τι θα πράξει. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του αλλά όλες του οι κινήσεις δείχνουν ότι η πορεία του προς τις εκλογές είναι χωρίς επιστροφή. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει επαφές με συνεργάτες στη Λευκωσία και τις υπόλοιπες πόλεις και επί του παρόντος διερευνά το έδαφος και όλα τα δεδομένα, που θα καθορίσουν το πότε, πού και πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top