ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών – Αλληλοκαρφώνονται οι συλληφθέντες, ποιον «δείχνουν» ως φονιά

Δολοφονία Άλκη: Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών – Αλληλοκαρφώνονται οι συλληφθέντες, ποιον «δείχνουν» ως φονιά

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για τους φερόμενους ως δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου, Άλκη Καμπανού από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλοι τους αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Οι συλληφθέντες έχουν αρχίσει να αλληλοκατηγορούνται, επιχειρώντας να πετάξουν από πάνω τους τον τίτλο του δολοφόνου.

Παραδόθηκε ο 25χρονος Έλληνας καταζητούμενος

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο 25χρονος «Αθηναίος», που καταζητούνταν για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Πρόκειται για τη 10η συνολικά σύλληψη (συμπεριλαμβανομένου και του 23χρονου) για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 25χρονος είναι σκληροπυρηνικός χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, ενώ μετά την επίθεση έσπευσε στην Αθήνα για να γλυτώσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν στην παρέα του Άλκη και δολοφόνησαν τον 19χρονο ενώ ήταν ενεργός στα social media αναρτώντας εικόνες από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τις συγκρούσεις τους.

Παράλληλα, ταξίδευε στις οργανωμένες εκδρομές στα ματς εκτός έδρας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» στην άγρια επίθεση αν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι τον σέβονταν και τον θεωρούσαν «άτυπο αρχηγό» της ομάδας.

Όσο οι αρχές τον αναζητούσαν εκείνος κρύβονταν σε σπίτια, πιθανότατα φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον αφού καταθέσει στις αρχές θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του.

Από τους 11 κατηγορούμενους για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία, μετά την παράδοση και του «Αθηναίου», ασύλληπτος παραμένει μόνο ένας 20χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, ενώ αναμένεται το διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Στην ανακρίτρια χθες οι γονείς και οι φίλοι του 19χρονου Άλκη

Τρεις οικογένειες έφτασαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκαν οι γονείς του Άλκη και ακολουθούν οι τρεις φίλοι που ήταν το βράδυ της δολοφονίας μαζί του, με την οικογένειά τους.

«Απ’ όλο το σκηνικό θυμάται το άσπρο αυτοκίνητο. Όταν τους πλησίασαν, ο ένας είπε «Τι ομάδα είστε ρε;». Ο άλλος είπε «Πάμε να φύγουμε, δεν τους ξέρουμε αυτούς» και ο πρώτος ανταπάντησε «Δεν με νοιάζει, θα τους φάμε». Σε αυτή τη φάση της στιχομυθίας ο ένας φίλος του Άλκη πρόλαβε και πέρασε ανάμεσά τους. Έφαγε κάνα δυο μπουνιές στην πλάτη και το επόμενο παιδί που πήγε να περάσει ανάμεσά τους, το μαχαίρωσαν στον γλουτό», αποκαλύπτει συγγενής ενός εκ των τριών τραυματιών.

«Βγήκα να δώσω ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα. Το άσχημο αυτό γεγονός θα το δούνε στα δικαστήρια, εκεί θα δοθεί η λύση. Θέλουμε να δούμε μια κάθαρση από αυτά τα άσχημα γεγονότα που γίνονται τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πατέρας του Άλκη.

Έξω από τα δικαστήρια ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, επέδειξε στους δημοσιογράφους μια φωτογραφία-ντοκουμέντο με ένα μαχαίρι καρφωμένο σε μια ξύλινη επιφάνεια λέγοντας ότι την έχει ανεβάσει στα social media ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη της ομάδας τους εναντίον του Άρη τον περασμένο Νοέμβρη.

Οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας που διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Το τραύμα στην παλάμη

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα ένα στοιχείο. Στη δεξιά παλάμη ενός 22χρονου σεσημασμένου με καταγωγή από την Αλβανία από την ομάδα των 11, υπάρχει τραύμα, που έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης. Ο ίδιος στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι τραυμάτισε τους δύο φίλους του Άλκη με το μαχαίρι, αρνείται όμως πως μαχαίρωσε τον 19χρονο. Μετά το δολοφονικό χτύπημα πέταξε το μαχαίρι σε έναν υπόνομο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση και τον ανέκριναν, θεωρούν πλέον πως έχουν στα χέρια τους, το στοιχείο κλειδί για τον δράστη της ανθρωποκτονίας.

«Καρφώνει» τον 21χρονο ο 23χρονος

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή και φίλου του Άρη, στην κατάθεσή του «δίνει» τον 21χρονο Γ.Κ. αναφέροντας πως εκείνος ήταν που έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη.

«Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν… Ο 21χρονος Γ.Κ. ήταν αυτός που έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα», ανέφερε ο 23χρονος σύμφωνα με τον Alpha.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 23χρονος είπε: «Όταν συναντηθήκαμε κατά την επιστροφή μας στον Σύνδεσμο τον άκουσα να λέει: “Έκανα βλακεία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι”».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top