ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός - ταξίδια: Απλοποιήσεις από την 1η Μαρτίου - Όλα όσα αλλάζουν - ΒΙΝΤΕΟ

Κορωνοϊός - ταξίδια: Απλοποιήσεις από την 1η Μαρτίου - Όλα όσα αλλάζουν - ΒΙΝΤΕΟ

Για τα ταξίδια στην Κύπρο, την κατάσταση των ταξιδιωτικών πρακτορείων και τα νέα μέτρα με ισχύ από την 1η Μαρτίου μίλησε ο Βασίλης Σταματάρης, Πρόεδρος Ταξιδιωτικών πρακτορείων Κύπρου, στην ενημερωτική εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Αρχικά ανέφερε πως όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν περάσει μια από τις δυσκολότερές περιόδους σε όλη τους την πορεία στην Κύπρο. «Βλέπουμε όμως μια αισιοδοξία στο άμεσο μέλλον γιατί βλέπουμε πως η ΕΕ έχει προχωρήσει σε κάποιες διαφοροποιήσεις, αφού  σήμερα δεν είμαστε το ίδιο όπως 2 χρόνια πριν, υπάρχουν περισσότερες διευθετήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν οι εμβολιασμοί, τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, η φαρμακευτική αγωγή, οπότε σίγουρα φτάνουμε αισίως σε κάποιο τέλος, χωρίς να φεύγει εντελώς αυτός ο ιός όμως», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βασίλης επισήμανε πως ναι μέχρι τον Ιούνιο θα καταργηθεί το πιστοποιητικό, δεν θα ονομάζεται safe pass, θα είναι απλώς ένα ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο θα πρέπει να παρουσιάζεται.

Τόνισε πως και μόνο η αλλαγή της ονομασίας εξασφαλίζει ότι θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν μια διαδικασία παρόμοια με αυτήν που ισχύει σε άλλες χώρες, όπου για παράδειγμα, σε χώρες της Ασίας υπάρχουν κάποιοι υποχρεωτικοί/προαιρετικοί εμβολιασμοί που πρέπει ο ταξιδιώτης να λάβει πρώτού ταξιδέψει. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίζεται και το πιστοποιητικό στο σύντομο μέλλον, εξήγησε.

«Βλέπουμε επίσης πως τώρα κάποιες χώρες έχουν εφαρμόσει την ελεύθερη διακίνηση μόνο για ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα. Αυτό ενθαρρύνει περισσότερο τα ταξίδια γιατί το μόνο που χρειάζεσαι είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το flight pass όπου αρκετές χώρες δεν το είχαν, είχαν απλά κάποια τυπικά έντυπα τα οποία παρουσίαζες στην χώρα άφιξης για να εντοπιστείς σε περίπτωση κάποιας εξέλιξης στο τεστ που σου διενέργησαν», δήλωσε.

«Από την 1η Μαρτίου θα εφαρμοστεί το νέο πρωτόκολλο για όλες τις αφίξεις στο νησί. Δεν θα υπάρχει ανάγκη να γίνεται τεστ ούτε πριν, ούτε κατά την άφιξη σε συγκεκριμένες χώρες. Έχουν απλοποιηθεί τα πράγματα, αφού οι χώρες οι οποίες θα είναι πράσινες και πορτοκαλιές θα είναι μια κατηγορία και οι υπόλοιπες, αν και εφόσον κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος δε θα περιορίζεται το ταξίδι του, απλά θα πρέπει να κάνει κάποιο τεστ», συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως από χθες καταργείται το τεστ στην Ελλάδα και πως για να πας δεν χρειάζεσαι τεστ, μένεις με αυτό το πιστοποιητικό το ευρωπαϊκό.

Καταληκτικά ανέφερε πως οι ενδείξεις μέχρι στιγμής για ταξίδια από την Ευρώπη στην Κύπρο είναι καλές, αλλά από την Κύπρο, παραμένουν χαμηλές. «Ευχόμαστε και εμείς σιγά σιγά μετά την άνοιξη, να ξεκινήσει μια καλύτερη κανονικότητα, να φτάσουμε σε κάποιο επίπεδα τα οποία να είναι κανονικά και για τα μέλη μας για να μπορέσουμε να κρατηθούμε σε μια βιώσιμη κατάσταση», τόνισε.

 Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top