ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο Μπόρις Τζόνσον: Σοκ στη Βρετανία από φωτογραφία - Διαδικτυακό κουίζ με ανοιχτή σαμπάνια

Σκάνδαλο Μπόρις Τζόνσον: Σοκ στη Βρετανία από φωτογραφία - Διαδικτυακό κουίζ με ανοιχτή σαμπάνια

Νέα φωτογραφία που σχετίζεται με το partygate, τις αποκαλύψεις περί πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα βρετανικά κυβερνητικά κτίρια εν μέσω lockdown, δημοσίευσε το μεσημέρι η ιστοσελίδα της Daily Mirror.

Σε αυτήν απεικονίζεται ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με δύο ακόμα μέλη προσωπικού κατά τη συμμετοχή τους μέσω υπολογιστή στο διαδικτυακό κουίζ που όπως έχει αποκαλυφθεί διεξήχθη στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Δείτε τη φωτογραφία



Το νέο δυνητικά επιβαρυντικό στοιχείο που αποκαλύπτει η φωτογραφία είναι ένα ανοιχτό μπουκάλι σαμπάνιας στο γραφείο όπου κάθονταν οι τρεις τους.

Το συγκεκριμένο κουίζ ερευνήθηκε από την ανώτερη κρατική αξιωματούχο Σου Γκρέι κατά την έρευνα για το partygate, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στην έρευνα για 12 καταγγελλόμενα πάρτι που διενεργεί η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Όταν είχε αποκαλυφθεί η συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο κουίζ, πάλι με φωτογραφία της Mirror, μέρος της υπερασπιστικής γραμμής που ακολούθησε η Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι δεν υπήρχε αλκοόλ στον χώρο που ήταν ο κ. Τζόνσον.

Όπως τονίζει πλέον η Mirror, επικαλούμενη και νομικό που ειδικεύσει στους κανόνες περί πανδημίας, η νέα φωτογραφία θα εντείνει την πίεση επί της Σκότλαντ Γιαρντ να συμπεριλάβει το κουίζ της 15ης Δεκεμβρίου στην έρευνά της για διάπραξη ενδεχομένων αξιόποινων πράξεων, ιδίως από τη στιγμή που ήδη ερευνάται παρόμοια συνάθροιση για εορταστικό κουίζ που έγινε στο γραφείο υπουργικού συμβουλίου δύο ημέρες αργότερα.

Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020 απαγορευόταν στο Λονδίνο οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων που δεν ήταν συγκάτοικοι, ενώ υπήρχε και ρητή απαγόρευση χριστουγεννιάτικων γευμάτων ή πάρτι στο χώρο εργασίας.

Η Mirror είχε αποκαλύψει πως στο συγκεκριμένο κουίζ συμμετείχαν δεκάδες μέλη προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ από διάφορα γραφεία του κτιρίου, με ορισμένους να στοιβάζονται στον ίδιο χώρο κατά φαινομενική παραβίαση των κανόνων.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ/DAILY MIRROR

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top