Σάλος στην Ιταλία: Πάνω από δέκα μαθήτριες στην Καλαβρία ανέφεραν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητές

Σάλος στην Ιταλία: Πάνω από δέκα μαθήτριες στην Καλαβρία ανέφεραν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητές

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η πρωτοβουλία μαθητών και μαθητριών πρακτικού λυκείου της ευρύτερης περιοχής της Κοζέντσα, στην περιφέρεια της Καλαβρίας, που προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους για να καταγγείλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, μια μαθήτρια, όταν ήταν 14 ετών, αναγκάστηκε να στείλει φωτογραφία - στην οποία ήταν γυμνόστηθη - σε καθηγητή μαθηματικών. Σύμφωνα με την κοπέλα (η οποία τώρα έχει ενηλικιωθεί) ο εκπαιδευτικός απαίτησε τη φωτογραφία για να μη βαθμολογήσει τη μαθήτρια κάτω από την βάση, ενώ στη συνέχεια φέρεται να συνέχισε να την παρενοχλεί.

Εν τω μεταξύ, άλλες δέκα μαθήτριες ανέφεραν ότι παρενοχλήθηκαν από καθηγητές (τουλάχιστον τρεις εμπλέκονται) και σύντομα πρόκειται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η κινητοποίηση των μαθητών οφείλεται στο ότι, όπως τονίζουν, η διευθύντρια του σχολείου δεν έκανε τίποτα για να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, καθώς οι καθηγητές που εμπλέκονται στην υπόθεση συνεχίζουν να διδάσκουν κανονικά. Καταλυτικό ρόλο στη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων είχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρθηκε απόψε και η Ιταλίδα υπουργός Ισότητας, Έλενα Μπονέτι, η οποία τόνισε ότι «η νέα γενιά γυναικών αρνείται, πλέον, να δεχθεί τις αδικίες και τις παρενοχλήσεις υπομένοντας» και ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας της χώρας «να προχωρήσει σε μια αυστηρή, όσο και άμεση έρευνα».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE