ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Ενημέρωσε Σαρλ Μισιέλ για Κυπριακό και το περιστατικό στη Δένεια - Ζήτησε βοήθεια για προώθηση ΜΟΕ

ΠτΔ: Ενημέρωσε Σαρλ Μισιέλ για Κυπριακό και το περιστατικό στη Δένεια - Ζήτησε βοήθεια για προώθηση ΜΟΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Βρέστη, είχε το βράδυ της Πέμπτης 10/2 συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισιέλ για τις προπάθειες που καταβάλλονται για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη της διαδικασίας για επίλυσης του Κυπριακού, εκφράζοντας την ίδια ώρα την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη άρνηση της τουρκικής πλευράς να αποδεχθεί τον διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στις προτάσεις του για υιοθέτηση ενός ουσιαστικού πακέτου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αποσκοπούν, αφενός, στην καλλιέργεια θετικού κλίματος που να διευκολύνει την προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εντός του πλαισίου συμφωνημένων παραμέτρων του ΟΗΕ και, αφετέρου, τον τερματισμό των τουρκικών παράνομων ενεργειών επί ξηράς και θαλάσσης που είναι επιβλαβείς για την Κύπρο και τον λαό της, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, για την ευρύτερη περιοχή και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προώθηση και υλοποίηση των συγκεκριμένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία, όπως είπε, τυγχάνουν στήριξης και από τουρκοκυπριακά οργανωμένα σύνολα, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους της Ένωσης για επίλυση του Κυπριακού, οι οποίες ασφαλώς να είναι συμπληρωματικές των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Περαιτέρω, και εξ αφορμής χθεσινού απαράδεχτου περιστατικού στη Δένεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν παρέλειψε να καταγγείλει τις παρενοχλήσεις Ελληνοκυπρίων γεωργών από τουρκικά στρατεύματα που παρατηρούνται ενός της Νεκρής Ζώνης.

Καταγγέλλει σε ΕΕ τις απειλές Τούρκων στρατιωτών σε γεωργό στη Δένεια η Κυβέρνηση
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ακόμη απογοήτευση για τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις από μέρους της Τουρκικής Κυβέρνησης, παραπέμποντας ενδεικτικά στα όσα είπε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος για άλλη μια φορά απορρίπτει τη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού και προβάλλει διάφορα προσχήματα για το θέμα των μελλοντικών εσόδων από εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, παρά το γεγονός ότι τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι πλήρως διασφαλισμένα.

Οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και επί των διεθνών εξελίξεων, μεταξύ των οποίων το Ουκρανικό και οι προσπάθειες για διπλωματική λύση στο «Σχήμα της Νορμανδίας», τις εξελίξεις στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν κ.ά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top