ΔΙΕΘΝΗ

«Τολμάτε» να σας κλείσουν για τρεις ημέρες σε… φυλακή της Ελβετίας; Ουρά κάνουν οι εθελοντές

«Τολμάτε» να σας κλείσουν για τρεις ημέρες σε… φυλακή της Ελβετίας; Ουρά κάνουν οι εθελοντές

Εκατοντάδες άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή για να κλειστούν αυτοβούλως σε φυλακή της Ζυρίχης για τρεις ημέρες.

Οι φυλακές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον κεντρικό σταθμό της Ζυρίχης. Οι αρμόδιοι κατασκεύασαν ένα τεράστιο μεταλλικό γκρι κτήριο. Πριν ωστόσο την επίσημη λειτουργία, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου, το καντόνι θέλει να δοκιμάσει τον χώρο. Οι πιο τολμηροί, όπως αναφέρει η δημόσια ανακοίνωση θα έχουν «τη μοναδική ευκαιρία» να φυλακιστούν για λίγες ημέρες «σε πραγματικές συνθήκες».

Παρότι η προοπτική φυλάκισης δεν θεωρείται από κανέναν ελκυστική, τελικώς η πρωτοτυπία της δημόσιας ανακοίνωσης προσέλκυσε το ενδιαφέρον πάνω από 600 εθελοντών, ενώ οι θέσεις των εγκλείστων περιορίζονται σε 241.


Οι… επιτυχόντες θα βιώσουν ένα τριήμερο σε πραγματικές συνθήκες φυλακής το διάστημα 24-27 Μαρτίου. Οι έγκλειστοι θα πρέπει να παραδώσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, όπως και τα κινητά τους τηλέφωνα. Πάντως θα τρώνε ιδιαίτερα προσεγμένα, καθώς θα τους προσφέρεται άφθονο φαγητό, με ειδική πρόβλεψη για τους vegan. Εφόσον κάποιος επιλεγεί, έχει το δικαίωμα να μην προσέλθει, να μπορέσει να φύγει, ωστόσο δεν μπορεί να μεταβιβάσει το «πάσο» του σε κάποιον άλλον.

Οι αρχές του καντονιού σκέφτηκαν αυτήν την ασυνήθιστη ιδέα προκειμένου να δοκιμάσουν τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό, πριν η φυλακή ξεκινήσει να λειτουργεί με πραγματικούς κρατούμενους τον Απρίλιο. «Τολμάτε;» ρώτησαν στην μάλλον σκωπτική τους ανακοίνωση.

Η προθεσμία για συμμετοχές εθελοντών κρατουμένων λήγει αργότερα αυτόν τον μήνα. Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των αιτήσεων από άτομα που διαμένουν στο καντόνι είναι τριπλάσιος από τη χωρητικότητα της φυλακής.

Δεν θα είναι «μέρος διακοπών»

Ο διευθυντής της φυλακής Μαρκ Έιερμαν δήλωσε στην «Le Temps» ότι οι εθελοντές δεν θα πρέπει να περιμένουν ένα «κέντρο διακοπών» αλλά θα μπορούν να φύγουν οποιαδήποτε στιγμή. Το πιλοτικό σχέδιο είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσουν ότι οι καθημερινές επιχειρήσεις είναι πλήρως λειτουργικές, ενώ οι φύλακες και το προσωπικό θα έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν οικειότητα με την εγκατάσταση.

Το σχέδιο απευθύνεται μόνο σε ενήλικες που ζουν στη Ζυρίχη και οι μετέχοντες πρέπει να δώσουν συναίνεση να ελέγξουν το παρελθόν τους, προκειμένου να τους εγκριθεί η αίτηση.

Η νέα φυλακή έχει κατασκευαστεί προκειμένου μεταξύ άλλων, να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται το καντόνι για τις συνθήκες κράτησης.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top