ΔΙΕΘΝΗ

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου πάνω από την Ουκρανία - Χώρες καλούν τους υπηκόους τους να την εγκαταλείψουν

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου πάνω από την Ουκρανία - Χώρες καλούν τους υπηκόους τους να την εγκαταλείψουν

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου πάνω από την Ουκρανία. Σύμφωνα με το Der Spiegel, η Αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, αναμένει ρωσική επίθεση στην Ουκρανία την ερχόμενη Τετάρτη.

Οπως αναφέρει, η CIA εξέδωσε την πλέον επείγουσα μέχρι τώρα προειδοποίηση προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Spiegel σημειώνει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, έδωσαν λεπτομερή στοιχεία τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις διαδρομές μιας ρωσικής εισβολής και τα καθήκοντα που θα αναλάβει κάθε ρωσική μονάδα.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι δυτικοί στρατιωτικοί και διπλωμάτες ενημέρωσαν ότι η ρωσική ηγεσία έχει προετοιμάσει τον στρατό για την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς όμως να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν αυτό συνιστά απόφαση επίθεσης.

Ωστόσο σύμφωνα με το Spiegel, δεν αποκλείεται οι Ηνωμένες Πολιτείες να διέδωσαν συνειδητά την πληροφορία, προκειμένου να τορπιλίσουν τα ρωσικά σχέδια επίθεσης.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τη λήξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 20 Φεβρουαρίου. 

Χώρες καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Το Foreign Office καλεί τους Βρετανούς να φύγουν από την Ουκρανία, όσο υπάρχουν διαθέσιμα εμπορικά μέσα,

Καλούνται επίσης οι Βρετανοί να μην ταξιδεύουν προς τη χώρα.

Να φύγουν από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν κάλεσε η Ολλανδια τους υπηκόους της. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η οδηγία που εξέδωσε το Τόκιο. Κάλεσε τους ιάπωνες υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, αμέσως.

Nα εγκαταλείψουν την Ουκρανία προέτρεψε τους Αυστραλούς υπηκόους ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον. Δήλωσε ότι οι αυστραλοί υπήκοοι πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν, καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγία με την οποία προτρέπει τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top