ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 37% ανέργων που κλήθηκαν, πήγαν στις συνεντεύξεις για εργοδότηση στα ξενοδοχεία της Πάφου

Το 37% ανέργων που κλήθηκαν, πήγαν στις συνεντεύξεις για εργοδότηση στα ξενοδοχεία της Πάφου

Τριακόσια εξήντα τρία (363) άτομα, ή ποσοστό 37% των ανέργων που είχαν κληθεί, προσήλθαν χθες στο ξενοδοχείο Αlexander στην Πάφο για να συμμετάσχουν στη διαδικασία συνεντεύξεων για εργοδότηση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη.

Ο κ. Μιχαηλίδης κάνοντας έναν απολογισμό των δύο ημερών, της Πέμπτης και της Παρασκευής, που είχαν οριστεί ως ημέρες των συνεντεύξεων, χαρακτήρισε μειωμένη την προσέλευση των ανέργων στην Πάφο, λέγοντας ότι από τους 992 που κλήθηκαν, προσήλθαν οι 363, δηλαδή ποσοστό 37% .

Πρόσθεσε επίσης στο ΚΥΠΕ πως για εργοδότηση στα ξενοδοχεία της Λεμεσού προσήλθαν 156 (156) από τους 641 που είχαν κληθεί, δηλαδή ποσοστό 24%.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε πως αυτοί οι αριθμοί αφορούν όσους παρουσιάστηκαν και όχι αυτούς που βρήκαν εργασία. Ερωτηθείς για τα κριτήρια, σημείωσε πως αυτά έχουν σχέση με τη θέση αλλά -όπως είπε- μέσα στις 6.000 άτομα που ζητά η ξενοδοχειακή βιομηχανία σε παγκύπρια κλίμακα, υπάρχουν ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία των συνεντεύξεων για την εργοδότηση ανέργων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, τόνισε πως ήταν μια πρωτοβουλία του Γραφείου Εργασίας για να φέρει σε επαφή ανέργους που θα τους ενδιέφερε να εργαστούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Υπενθύμισε πως η ξενοδοχειακή βιομηχανία παγκυπρίως αναζητά εργατικό δυναμικό περίπου 6.000 ατόμων, ενώ στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό των 2.000 προσώπων που αναζητά το καζίνο στη Λεμεσό.

Δυστυχώς, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, “δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο κενό στην αγορά εργατικού δυναμικού, και τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες που έχουν συμφωνήσει με τους τουριστικούς πράκτορες χωρίς το κατάλληλο προσωπικό”.

Επανέλαβε ακόμη πως έχει προταθεί από την πλευρά του Συνδέσμου Ξενοδόχων η εργοδότηση κόσμου από συγκεκριμένες τρίτες χώρες όπως για παράδειγμα χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν είναι μέλη της ΕΕ και από άλλες χώρες, όπως είναι ο Λίβανος που είχε τουριστική βιομηχανία.

Τέλος εξέφρασε την ανησυχία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου για το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, που είναι μόλις 1,5 μήνας, καθώς, όπως εξήγησε “υπάρχει ενδιαφέρον από τους τουρίστες να έρθουν στην Κύπρο για διακοπές και φοβόμαστε ότι μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε πλήρως τη ζήτηση και τους πελάτες μας”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top