ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: Χρέος μας η συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας

Αννίτα Δημητρίου: Χρέος μας η συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας

Χρέος μας είναι η συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πολύπαθης πατρίδας μας και ευθύνη και χρέος μας είναι η στήριξη κάθε προσπάθειας απεγκλωβισμού από τη διαπραγματευτική στασιμότητα στο Κυπριακό, είπε την Κυριακή η η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε επιμνημόσυνο λόγο της στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Χριστοδούλου και των συναγωνιστών του Στυλιανού Λένα και Σωτήρη Τσαγκάρη, που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Δερύνεια, η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο χωρίς κατοχικά στρατεύματα, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς συρματοπλέγματα. Επιδιώκουμε λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, δίκαιη και βιώσιμη για όλους τους κατοίκους της Κύπρου».

Καταδικάζουμε, συνέχισε «την άτεγκτη στάση που επιδεικνύει διαχρονικά η Τουρκία, αλλά και τις προκλήσεις της στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην κυπριακή ΑΟΖ και θεωρούμε ευθύνη και χρέος μας να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού της διαπραγματευτικής στασιμότητας είτε μέσω της στοχοπροσήλωσής μας σε θέματα αρχών και δικαίου, είτε μέσω των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη δημιουργίας κινητικότητας, είτε και μέσω της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, στον ρόλο που μας αναλογεί, ελπίζοντας στη συνέχιση της διαπραγματευτικής μας πορείας και επιτυχή έκβασή της».

Ταυτόχρονα ανέφερε «υποσχόμαστε να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη τέτοιων άξιων παλικαριών και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές το φως της θυσίας τους, την αξίας της θυσίας του, να κρατήσουμε άσβεστες αρχές και αξίες, όπως η αγάπη για την πατρίδα και η ελευθερία. Χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ, με όλες τις προκλήσεις που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε, να μας απασχολεί καθημερινά «Τι περισσότερο και όχι τι λιγότερο, θα μπορούσαμε να κάνουμε για την πατρίδα μας» γιατί η αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει ευθύνη».

Ευθύνη ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής «έχουμε όλες και όλοι μας έναντι στην πατρίδα, τη διασφάλιση του κράτους δικαίου και του μέλλοντος που θέλουμε να οικοδομήσουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Ένα μέλλον ευοίωνο, ειρηνικό, ευημερές και υποσχόμενο».

Αναφερόμενη στη θυσία του Δημητράκη Χριστοδούλου είπε πως «αυτή μαζί και το χρέος μας για συνέχιση του αγώνα, κρατούν ζωντανά η προτομή που στήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού δίπλα στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, αλλά και το μνημείο που ανεγέρθηκε στο κέντρο του χωριού Ποταμίτισσα προς τιμή του και προς τιμή του ήρωα Στυλιανού Λένα. Στα μνημεία αυτά οφείλουμε να καταθέτουμε τα στεφάνια του θαυμασμού, της ευγνωμοσύνης και της υπερηφάνειας, αλλά και να υποκλινόμαστε με δέος στο μεγαλείο της ψυχής τους».

Στον επιμνημόσυνο λόγο της η Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε και στη θυσία των τριών ηρώων, η Αννίτα Δημητρίου είπε πως «οι τρεις νέοι κέρδισαν επάξια μια θέση στην αθανασία και έγραψαν τη δική τους σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου παραδίδοντας ύψιστα μαθήματα ηρωισμού, φιλοπατρίας και αφοσίωσης σε υπέρτατες αξίες, ώστε να καταστούν φωτεινά παραδείγματα και πρότυπα, για να διδάσκουν σε όλους μας πως θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Αποτίνοντας σήμερα φόρο τιμής στους ήρωές μας έχουμε την ευκαιρία να προσμετρήσουμε τις ιστορικές μας ευθύνες και να αναλογιστούμε ποιο είναι το δικό μας χρέος απέναντι στην υπέρτατη θυσία τους» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top