ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Λάρνακας: Καταγγέλουν σοβαρή υποστελέχωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών - Δεν σχετίζεται με πανδημία

Νοσοκομείο Λάρνακας: Καταγγέλουν σοβαρή υποστελέχωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών - Δεν σχετίζεται με πανδημία

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) με ανακοίνωση της, καταγγέλλει την «συνεχιζόμενη σοβαρότατη υποστελέχωση στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Λάρνακας», γεγονός που όπως λέει, αυξάνει τις πιθανότητες αρνητικών επιπτώσεων στους ασθενείς.

Σημειώνει ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) έχει καθήκον να αναζητήσει και να ομολογήσει τις πραγματικές αιτίες της υποστελέχωσης, να αφήσει τις γνωστές του δικαιολογίες και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

«Ούτε η πανδημία έχει σχέση με την υποστελέχωση των ΤΑΕΠ και ούτε αποτελεί επιχείρημα ότι οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί και κάποτε θα πληρωθούν. Η συνεχής φυγή ιατρών και η προκήρυξη θέσεων με ελάχιστους ή καθόλου ενδιαφερόμενους, οι πλείστοι χωρίς την κατάλληλη εμπειρία θα έπρεπε όχι απλά να προβληματίζει αλλά να φοβίζει τους αρμοδίους», προστίθεται.

Αναφέρει ότι η απάντηση για την φυγή των ιατρών και το μειωμένο ενδιαφέρον ένταξης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια είναι προφανής.

«Οι συνθήκες και οι όροι εργασίες για τους ιατρούς στα δημόσια νοσηλευτήρια και ιδίως στα ΤΑΕΠ πόρρω απέχουν από τις αντίστοιχες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον ιδιωτικό τομέα με το ΓεΣΥ», επισημαίνεται.

«Την ίδια στιγμή η Πολιτεία θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες αν περί του συγκεκριμένου μοντέλου εκσυγχρονισμού, αναδιοργάνωσης και ενδυνάμωσης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, αποφάσισε και προσδοκούσε», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top