Είχαν πεθάνει και στην Κύπρο τρία παιδιά από μία οικογένεια – Όσα αποκάλυψε παιδοκαρδιολόγος

Είχαν πεθάνει και στην Κύπρο τρία παιδιά από μία οικογένεια – Όσα αποκάλυψε παιδοκαρδιολόγος

Εξ’ αφορμής της τραγικής ιστορίας της οικογένειας στην Πάτρα που έχασε και τα τρία της παιδιά ο παιδοκαρδιολόγος Δρ. Αργύρης Κυθρεώτης, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο αποκαλύπτοντας ότι παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι παρόμοιο συμβάν έχουμε και στην Κύπρο λέγοντας: «Έχουμε και στην Κύπρο οικογένεια που έχασε 3 παιδιά. Είχαν κάποια κληρονομική πάθηση και αυτό εκδηλωνόταν σε κάποια ηλικία».

Όπως τόνισε ο Δρ. Κυθρεώτης υπάρχουν διάφορες παθήσεις που διαγιγνώσκονται μόνο στο καρδιογράφημα και όταν το παιδί πεθάνει δεν μπορούν να εντοπιστούν. Μάλιστα σημείωσε ότι όταν προκύψει περιστατικό αιφνίδιου θανάτου από καρδιοπάθεια, τότε όλα τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Γενικά ανέφερε ότι ανάλογα με την ηλικία του ανθρώπου υπάρχουν και διαφορετικά αίτια, ενώ κάτω των 35 ετών είναι συνήθως κληρονομικές παθήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.