ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προδρόμου: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

Προδρόμου: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

Οι συνθήκες για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού έχουν ωριμάσει, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος.

 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, ο ΥΠΠΑΝ ανέφερε ότι η συζήτηση αφορούσε τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού καθώς και την προσπάθεια που γίνεται για την κατοχύρωση της επαγγελματικής ιδιότητας των καλλιτεχνών δηλαδή για θέματα πολιτισμού. Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ για τις εισηγήσεις και απόψεις που έχει καταθέσει σχετικά με το Υφυπουργείο Πολιτισμού.
 
«Είμαστε στο τελικό στάδιο, πρόκειται να ληφθούν οι αποφάσεις σύντομα από τη Βουλή. Ελπίζω ότι θα γίνει κατορθωτό να γίνει αυτό το βήμα προς τα εμπρός γιατί πράγματι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα», είπε ο ΥΠΠΑΝ, προσθέτοντας ότι η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι κάτι «που θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, είναι όμως η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες».
 
Εκτός από την ίδρυση του Υφυπουργείου, ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε μέσα από διάλογο, διαβουλεύσεις και με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους παράγοντες πολιτισμού που συχνά λέμε ότι η χώρα η πολιτεία κάπως τους ξεχνά, είπε ο κ. Προδρόμου. Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, θα μπορέσουμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη στην ιστορία, στην παράδοση της χώρας που είναι μια πραγματική δύναμη στο χώρο του πολιτισμού. Αναπόσπαστο μέρος του Υφυπουργείου θα πρέπει να είναι και η πολιτιστική κληρονομιά, οι αρχαιότητες και τα μνημεία, συμπλήρωσε.
 
Ο ΥΠΠΑΝ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα είναι δυνατό να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση της επαγγελματικής ιδιότητας των καλλιτεχνών.
 
Από την πλευρά του, o κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Προδρόμου για τη συνάντησή τους και σημείωσε ότι «ο πολιτισμός σήμερα είναι, αν όχι το πιο ισχυρό, από τα πιο ισχυρά όπλα τα οποία διαθέτει η Κύπρος για να ενισχύσει, για να προστατεύσει, για να διατηρήσει την κρατική της υπόσταση και την κρατική της κυριαρχία».
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες που έχει ο πολιτικός κόσμος αλλά και η κυπριακή κοινωνία προκειμένου να στηρίξουν, να αναδείξουν και να προωθήσουν την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά της Κύπρου, και όχι μόνο στον ευρωπαϊκό χώρο.
 
Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τον ΥΠΠΑΝ για «την εποικοδομητική συνεργασία την οποία έχουμε όχι μόνο στα θέματα του Υφυπουργείου του Πολιτισμού αλλά και σε άλλα θέματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και την παιδεία», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top