ΔΙΕΘΝΗ

Διάγγελμα Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση πλησιάζει, ενημερώθηκα ότι θα γίνει την Τετάρτη

Διάγγελμα Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση πλησιάζει, ενημερώθηκα ότι θα γίνει την Τετάρτη

Επί ξυρού ακμής η κατάσταση στα ρωσοουκρανικά σύνορα, με την ημερομηνία μια πιθανής ρωσικής εισβολής να τοποθετείται ακόμη και εντός ολίγων ημερών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τόνισε ότι πληροφορείται για επίθεση από τη Μόσχα σε ένα 48ωρο, την Τετάρτη δηλαδή.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ έκρουσαν τον κώδωνα μιλώντας για εισβολή σε λίγες ημέρες, παρακολουθώντας την ανησυχητική αύξηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Οι δυνάμεις της Δύσης προμηθεύουν, τακτικά, τις τελευταίες ημέρες την Ουκρανία με οπλικά συστήματα.


Οι δηλώσεις Ζελένσκι προκαλούν εντύπωση, εάν σκεφτεί κανείς ότι το προηγούμενο απέφευγε να αναφερθεί στην πιθανότητα πολέμου, φοβούμενος για την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας της χώρας του.

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία από το Κίεβο στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, ενόψει της «δραματικής επιτάχυνσης» της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top