Διάγγελμα Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση πλησιάζει, ενημερώθηκα ότι θα γίνει την Τετάρτη

Διάγγελμα Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση πλησιάζει, ενημερώθηκα ότι θα γίνει την Τετάρτη

Επί ξυρού ακμής η κατάσταση στα ρωσοουκρανικά σύνορα, με την ημερομηνία μια πιθανής ρωσικής εισβολής να τοποθετείται ακόμη και εντός ολίγων ημερών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τόνισε ότι πληροφορείται για επίθεση από τη Μόσχα σε ένα 48ωρο, την Τετάρτη δηλαδή.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ έκρουσαν τον κώδωνα μιλώντας για εισβολή σε λίγες ημέρες, παρακολουθώντας την ανησυχητική αύξηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Οι δυνάμεις της Δύσης προμηθεύουν, τακτικά, τις τελευταίες ημέρες την Ουκρανία με οπλικά συστήματα.


Οι δηλώσεις Ζελένσκι προκαλούν εντύπωση, εάν σκεφτεί κανείς ότι το προηγούμενο απέφευγε να αναφερθεί στην πιθανότητα πολέμου, φοβούμενος για την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας της χώρας του.

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία από το Κίεβο στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, ενόψει της «δραματικής επιτάχυνσης» της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Στο νοσοκομείο το θύμα - Συνελήφθη ο δράστης

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Στο νοσοκομείο το θύμα - Συνελήφθη ο δράστης

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου καθώς αλλοδαπός μπούκαρε σε γνωστό εστιατόριο στο Παραλίμνι και επιτέθηκε με μαχαίρι στον γιο του ιδιοκτήτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE