LIKE ONLINE

Άκαρπη η αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών στο κέντρο του γαλαξία μας

Άκαρπη η αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών στο κέντρο του γαλαξία μας

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) στην Καλιφόρνια πραγματοποίησαν την τέταρτη κατά σειρά έρευνα εντοπισμού κάποιου ίχνους εξωγήινου προηγμένου πολιτισμού σε περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο του γαλαξία μας.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το πιο ευαίσθητο επίγειο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, τη συστοιχία Murchison Widefield Array (MWA) που βρίσκεται στην έρημο της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι ερευνητές ερεύνησαν περιοχές όπου υπάρχουν 144 γνωστοί εξωπλανήτες και μερικά δισ. άστρα γύρω από τα οποία θωρείται δεδομένο ότι υπάρχουν αμέτρητοι πλανήτες που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.

Οι ερευνητές αναζήτησαν τις αποκαλούμενες «τεχνολογικές υπογραφές» δηλαδή ίχνη από βιομηχανική δραστηριότητα, τεχνητό φως ή άλλη δραστηριότητα προϊόν ενός νοήμον και προηγμένου τεχνολογικά πολιτισμού. Όπως και οι τρεις προηγούμενες έτσι και αυτή η έρευνα δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Έχουν αναπτυχθεί κάποιες μέθοδοι εντοπισμού πλανητών που πιθανότατα βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη των συστημάτων τους, είναι δηλαδή όπως και η Γη σε απόσταση τέτοια από το μητρικό τους άστρο που να επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Οι ερευνητές προσπαθούν να κάνουν παρατηρήσεις σε τέτοιους κόσμους που είναι αυξημένες οι πιθανότητες να έχει κάνει την εμφάνιση κάποια μορφή ζωής με υψηλή νοημοσύνη η οποία ανέπτυξε προηγμένο πολιτισμό τα ίχνη του οποίου θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά. Προς το παρόν πάντως το γαλαξιακό κέντρο φαίνεται κενό από εξωγήινους.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top