ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξελίξεις στη δολοφονία Φάλγιαλι - Οι πιθανές διασυνδέσεις και οι προβληματισμοί των Τ/κ

Εξελίξεις στη δολοφονία Φάλγιαλι - Οι πιθανές διασυνδέσεις και οι προβληματισμοί των Τ/κ

Μια εβδομάδα μετά την δολοφονία του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία, Χαλίλ Φάλγιαλι και του οδηγού του, στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο, η προσοχή της τ/κ κοινότητας παραμένει επικεντρωμένη στις εξελίξεις που αφορούν τη δράση της μαφίας στα κατεχόμενα.

Τα τ/κ μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να μεταδίδουν τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις σε Τουρκία και κατεχόμενα. Μέχρι χθες, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που τέθηκαν υπό κράτηση σε Τουρκία και στα κατεχόμενα ήταν 12. Για τρεις ύποπτους η τουρκική αστυνομία εξασφάλισε την παράταση της προφυλάκιση τους, μια εξέλιξη που βρήκε αντίκτυπο στον τ/κ Τύπο.

Οι πιθανές διασυνδέσεις

Τα τ/κ μέσα εστιάζουν στις πιθανές διασυνδέσεις των υπόπτων της δολοφονίας του Φάλγιαλι με τον τουρκικό υπόκοσμο. Ακόμη, δεν αποκλείουν ρόλο ξένων παραγόντων στην όλη υπόθεση. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της τ/κ εφημερίδας «Αφρίκα» που συνδέει τη δολοφονία του Φάλγιαλι με τη δράση ενός Βρετανού επιχειρηματία και η οποία σε άλλο, ξεχωριστό, δημοσίευμα αναφέρεται στην εγκατάσταση του γνωστού Τούρκου ανθρώπου της νύχτας, Αλααττίν Τσακιτζί στα κατεχόμενα.

Η τ/κ ενημερωτική ιστοσελίδα «Μπούγκιουν Κίμπρις» επικεντρώνεται στον πιθανό ρόλο της σπείρας της οικογένειας Σοϊλεμέζ στην δολοφονία του Φάλγιαλι. Η συγκεκριμένη σπείρα έχει σχέσεις με το τουρκικό κράτος και είναι γνωστή για τις παράνομες δραστηριότητες της στην Τουρκία.

Ο προβληματισμός των Τ/κ και του πρώην Τούρκου Υπουργού

Την ίδια ώρα, τόσο στον τ/κ Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί Τ/κ εκφράζουν προβληματισμό για την τάξη και ασφάλεια στα κατεχόμενα. Η «Γιενί Ντουζέν» για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα δημοσιεύει μαρτυρίες κατοίκων του κατεχόμενου Άγιου Επίκτητου που αφορούν τη δολοφονία του Φάλγιαλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα τ/κ μέσα ενημέρωσης αντίκτυπο βρίσκουν και οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Τουρκίας, Φικρί Σαγλάρ για την υπόθεση Φάλγιαλι. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τις προηγούμενες δεκαετίες ξεχώρισε με την έρευνα του που αφορά τη δράση του τουρκικού παρακράτους. Ο κ. Σαγλάρ εκφράζει προβληματισμό για τις διασυνδέσεις του Φάλγιαλι καθώς και για το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί κύκλοι στην Άγκυρα τηρούν σιγή ιχθύος απέναντι στις νέες εξελίξεις. Η «Αφρίκα» σήμερα αναδημοσιεύει τη συνέντευξη του κ. Σαγλάρ στην τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Μπίργκιουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top