ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα εκατομμυρίων στην επαρχία Πάφου - Δρόμοι, πολιτιστικό κέντρο και ανάπλαση πλατειών χωριών

Έργα εκατομμυρίων στην επαρχία Πάφου - Δρόμοι, πολιτιστικό κέντρο και ανάπλαση πλατειών χωριών

Σειρά έργων οδεύουν προς ολοκλήρωση εντός του τρέχοντος έτος σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, προσθέτοντας πως τα περισσότερα έργα που εκτελούνται είναι συνεχιζόμενα και καλύπτουν δύο ετήσιους προϋπολογισμούς, γι’ αυτό και υπάρχουν από το 2021 έργα υπό εξέλιξη που αναμένεται να συμπληρωθούν μέσα στο 2022.

Ενδεικτικά, η κ. Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ, πως κάποια εξ αυτών είναι η ανάπλαση της πλατείας Μανδριών κόστους 910.340 ευρώ, η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Παρασκευής στο Πάνω Στρουμπί κόστους 595.148 ευρώ, η ανάδειξη του παραδοσιακού πυρήνα της Λυσού κόστους 624.248 ευρώ καθώς και η διαμόρφωση και μετατροπή παλαιού δημοτικού σχολείου στα Μέσανα σε Πολιτιστικό Κέντρο κόστους 373.318 ευρώ.

Επίσης, πρόσθεσε, στα έργα περιλαμβάνονται η Α Φάση ανάπλασης του πυρήνα της Γιόλου 592.800 ευρώ, η μετατροπή του κτιρίου πρώην ΣΠΕ Γαλαταριάς σε Κέντρο Ηλικιωμένων κόστος 135.540 ευρώ, η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε υφιστάμενο ξενώνα νέων στην Τραχυπέδουλα κόστους 429.600 ευρώ, η Γ Φάση ανάπλασης των Μετεώρων Επισκοπής 373.860 ευρώ, η Β΄Φάση εξωραϊσμού πυρήνα Παναγιάς 452.215 ευρώ και η ανάδειξη ευρύτερου πυρήνα και ανάπλαση δρόμων και παλαιάς βρύσης στην Αργάκα κόστους 757.000 ευρώ.

Συνέχισε λέγοντας ότι ήδη σε πολλές κοινότητες όπου έγιναν έργα παρουσιάζεται ενδιαφέρον από απόδημους για συντήρηση των οικιών τους ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από περιηγητές ντόπιους και ξένους για επισκέψεις σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το μουσείο αγροτικής ζωής.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε επίσης ότι η προσέλκυση επισκεπτών θα ωφελήσει και με άλλους τρόπους την τοπική οικονομία όπως με τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων κ.α.

Η κ. Λάμπρου σημείωσε πως και κάποια νέα έργα θα αρχίσουν μέσα στο 2022. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη συντήρηση της παλαιάς Βρύσης στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας, τον εξωραϊσμό του πυρήνα Αναρίτας, την Ε’ φάση λιθόστρωσης δρόμων στον Κάθηκα, την ανάπλαση της πλατείας και του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας Χρυσοαιματούσης Χλώρακας, τη μετατροπή διατηρητέας οικοδομής στην Αρμίνου σε εκθεσιακό χώρο / βιβλιοθήκη, την ανάπλαση του πυρήνα της Κούλης, τη δημιουργία πάρκου - χώρου εκδηλώσεων στην Κρήτου Μαρόττου και τη Β φάση διαμόρφωσης του πυρήνα Κονιών.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top