ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πανδημία και Ανθρώπινο Δυναμικό - Προσαρμογή στις νέες εργασιακές απαιτήσεις

Πανδημία και Ανθρώπινο Δυναμικό - Προσαρμογή στις νέες εργασιακές απαιτήσεις

Μπαίνοντας στο δεύτερο έτος της πανδημίας οι οργανισμοί έχουν πλέον προσαρμοστεί στις νέες εργασιακές απαιτήσεις.

Το επόμενο στάδιο λοιπόν είναι η εξέλιξη του Ανθρώπινου Δυναμικού σύμφωνα με νέους κανόνες:

Υβριδική εργασία

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη φωνές, οι οποίες θέλουν τους εργαζόμενους πίσω στα γραφεία, αλλά η τηλεργασία έχει ήδη απομυθοποιηθεί, αφού οι εργαζόμενοι έχουν προσαρμοστεί και παράγουν εφάμιλλο έργο και στις δυο περιπτώσεις.

Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι το Metaverse. Η νέα τεχνολογία, η οποία υποστηρίζεται από μεγάλους κολοσσούς και αποσκοπεί στην ολική μεταμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος σε ψηφιακό. Αυτή η τάση προβλέπεται να κατακτήσει μέχρι το 2022, αρκετούς μεγάλους οργανισμούς, οι οποίοι σχετίζονται με την τεχνολογία, το FOREX και το Marketing.

Διαχείριση ταλέντων

Μέσα στην πανδημία, οι εταιρείες δυσκολεύτηκαν να βρουν έτοιμους επαγγελματίες, είτε γιατί οι συνεντεύξεις ήταν διαδικτυακές, είτε γιατί οι νέοι υπάλληλοι εργάζονταν εξ αποστάσεως. Για αυτό το λόγο κολοσσοί, όπως οι Uniliver και η Vodafone αναπροσάρμοσαν τη στρατηγική τους επενδύοντας σε υπάρχοντα ταλέντα.

Με αυτό το τρόπο ελαττώνεται το ρίσκο ατυχούς πρόσληψης και επικρατεί μια κουλτούρα εσωτερικής σταδιοδρομίας, η οποία θα κρατήσει ταλαντούχους εργαζομένους στο κάθε οργανισμό. Οι πιο βασικές μέθοδοι διαχείρισης και ανάπτυξης ταλέντων είναι οι διατμηματικές εργασίες, προσωρινές αναθέσεις έργων και άλλες πρωτοβουλίες.

Έμφαση στις δεξιότητες

Στις αρχές του 2000, ένα πτυχίο, η άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας και η γνώση υπολογιστών θεωρούνταν βασικοί λόγοι πρόσληψης. Πλέον οι καιροί έχουν αλλάξει και οι απαιτούμενες δεξιότητες επανακαθορίζονται με ταχείς ρυθμούς βάση της αγοράς εργασίας.

Δεξιότητες, όπως η ανάλυση δεδομένων, η γνώση συγκεκριμένων λογισμικών και η απόκτηση επαγγελματικών πιστοποιήσεων θεωρούνται καθοριστικοί παράγοντες για μια πετυχημένη καριέρα.

Ο Δρ. Ανδρέας Πετάσης είναι Υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του American College και διδάσκει στο πτυχίο και μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων.

*Από τον Δρ. Ανδρέα Πετάση, Καθηγητή Διοίκησης του American College

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top