ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία Κύπρου και ευρωπαϊκών δυνάμεων - Προσέλκυση ταλέντων στον τομέα της τεχνολογίας από τρίτες χώρες

Συνεργασία Κύπρου και ευρωπαϊκών δυνάμεων - Προσέλκυση ταλέντων στον τομέα της τεχνολογίας από τρίτες χώρες

Ο Invest Cyprus ανακοίνωσε κοινή δράση με αντίστοιχους οργανισμούς από 16 κράτη-μέλη της ΕΕ, για υλοποίηση σειράς πρωτοβουλιών με στόχο την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων στον τομέα της τεχνολογίας και την προώθηση της Ευρώπης ως την καλύτερη επιλογή παγκοσμίως για σκοπούς εργασίας.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Invest Cyprus, στην κοινή προσπάθεια συμμετέχουν οργανισμοί αρμόδιοι για την προσέλκυση επενδύσεων από συνολικά 16 ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ταλέντου που παρουσιάζεται παγκοσμίως και που επηρεάζει και τον ευρωπαϊκό χώρο.

Όπως διευκρινίζει η κοινή διακήρυξη που υπογράφουν οι συμμετέχοντες οργανισμοί έχουν στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών διαφόρων ευρωπαϊκών σχεδίων και αδειών διαμονής για ταλέντα στον τομέα της τεχνολογίας και τη δημιουργία μέχρι το τέλος του 2022 ενός ευρωπαϊκού γραφείου εξυπηρέτησης, τύπου one-stop shop, το οποίο θα στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα και θα συμβάλει στην προσέλκυση ταλέντων στην Ευρώπη, συμπληρωματικά των όποιων εθνικών σχεδίων.

Προσθέτει ότι η υλοποίηση της δράσης θα γίνει σε συνεργασία με το European Startup Nations Alliance (ESNA), το οποίο θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό ως βασικό πυλώνα για ανάπτυξη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Το γραφείο θα τροφοδοτεί τους ενδιαφερόμενους παγκοσμίως με πληροφορίες σε σχέση με τα ισχύοντα σχέδια στα κράτη-μέλη αλλά και σε σχέση με τον γενικότερο ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Σημειώνει επίσης ότι η πρωτοβουλία αυτή συνάδει με τους στόχους της γαλλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία έχει θέσει ως μία από τις προτεραιότητες της, την ενδυνάμωση του τομέα της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης στην Ευρώπη και ότι στην ομάδα εργασίας, μαζί με τον Invest Cyprus συμμετέχει και το Business France, που αποτελούν ενεργά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού ευρωμεσογειακής συνεργασίας ANIMA Investment Network.

Αναφέρει περαιτέρω ότι σε αυτό το πλαίσιο κινούνται τα πρόσφατα κίνητρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών για διευκόλυνση της μετεγκατάστασης εξειδικευμένων εργαζομένων από τρίτες χώρες, ως μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ενίσχυσης των δυνατοτήτων της Κύπρου για προσέλκυση διεθνών εταιρειών προστιθέμενης αξίας στην οικονομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top