ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φικρί Τορός: Προσφέρουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες τα ΜΟΕ

Φικρί Τορός: Προσφέρουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες τα ΜΟΕ

Τα ΜΟΕ προσφέρουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες ανέφερε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φικρί Τορός και πρόσθεσε ότι το ξεπέρασμα του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για ομοσπονδιακή λύση δίδει την δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των επικεντρωμένων στο αποτέλεσμα συνομιλιών στο πλαίσιο ενός λογικού χρονοδιαγράμματος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο κ. Τόρος δήλωσε ότι με το άνοιγμα του «αεροδρομίου» της Τύμπου για διεθνείς πτήσεις υπάρχει η δυνατότητα ώθησης όλων των τομέων της οικονομίας και κυρίως του τουρισμού και επεσήμανε την σημασία της διαβούλευσης για τα ΜΟΕ.

Υποστηρίζοντας ότι με την άρση των «κυρώσεων», κατά την έκφρασή του, που επιβάλλονται στο παράνομο αεροδρόμιο, το νέο τερματικό και οι δύο δίαυλοι που φτιάχνονται θα το μετατρέψουν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κύπρου, ο κ. Τόρος ανέφερε ότι το εν λόγω αεροδρόμιο θα αποτελέσει την σύνδεσή τους με τον κόσμο.

Είπε ότι εμπόδιο μπροστά σε αυτή την εξέλιξη είναι «το πολιτικό όραμα και το κλείσιμο προς τον κόσμο».

Σημειώνοντας ότι το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής του Βαρωσιού και η παράδοσή της στα Ηνωμένα Έθνη θα επιτρέψει να ισχύσουν τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Τόρος υποστήριξε ότι με την άρση των «κυρώσεων», που όπως ισχυρίστηκε, επιβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στο λιμάνι της Αμμοχώστου, θα αρθεί και το εμπόδιο που υπάρχει για τον κανονισμό απευθείας εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top