ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία: Αναζητούνται βελτιώσεις στο νομοσχέδιο σε συνεργασία με ΕΤΕΚ

ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία: Αναζητούνται βελτιώσεις στο νομοσχέδιο σε συνεργασία με ΕΤΕΚ

Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ κλιμακίου του ΕΤΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό, του Κωνσταντίνο Κωνσταντή και του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, καθώς και τεχνοκρατών του Υπουργείου, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Γιώργο Παντελή, για το θέμα της επιβολής χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ για πρώτη κατοικία.

Επί του προκειμένου σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως ο ισχύον νόμος στην Κύπρο παραβιάζει τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία και έχει κινήσει διαδικασία παράβασης του κεκτημένου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν συνοπτικά και συζητήθηκαν οι προτάσεις του ΕΤΕΚ για διάφορες τεχνικές πτυχές της επιχειρούμενης ρύθμισης και έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων επί των ζητημάτων αυτών.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι οι όποιες προτάσεις πρέπει να απαντούν με πειστικό τρόπο στα ζητήματα που εγείρονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να είναι επαρκώς στοιχειοθετημένες. Στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο για να αποκρυσταλλωθούν και τεκμηριωθούν περαιτέρω οι θέσεις και οι απαντήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συναφώς θα αναζητηθούν βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο κατατεθέν νομοσχέδιο λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα ζητήματα που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τα διαμειφθέντα στις συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητήθηκε το θέμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top