ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ με Σολτς στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ - ΑΕ: Τον ενημέρωσε για τα ΜΟΕ που προτείνει η ε/κ πλευρά για το Κυπριακό

Συνάντηση ΠτΔ με Σολτς στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ - ΑΕ: Τον ενημέρωσε για τα ΜΟΕ που προτείνει η ε/κ πλευρά για το Κυπριακό

Διμερή συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς είχε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού.

Όπως σημείωσε η κ. Παρισινού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο για τα ΜΟΕ, τα οποία προτείνει η ε/κ πλευρά για το Κυπριακό.

Νωρίτερα την Παρασκευή και την Πέμπτη είχαν προηγηθεί διμερείς συναντήσεις του Προέδρου με τους Προέδρους της Γαλλίας, της Αιγύπτου και της Γκάνα. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κένυας δεν κατέστη τελικά δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον νέο Γερμανό καγκελάριο, η κ. Παρισινού δήλωσε πως «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν όπως προετοιμαστεί επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βερολίνο για διαβουλεύσεις επί σειράς θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Αναφορικά με τη διμερή συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δύο Πρόεδροι «αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την προώθηση των διμερών σχέσεων των δυο κρατών σε διάφορους τομείς», ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «ανέπτυξε τα ΜΟΕ που έχει εισηγηθεί και τα οποία αποσκοπούν σε αποκατάσταση του κλίματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά και τον τερματισμό των προκλήσεων της Τουρκίας σε ξηρά και θάλασσα».

Όπως υπενθύμισε η κ. Παρισινού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει τα ΜΟΕ σε μια από τις επόμενες συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη δήλωσή της η κ. Παρισινού αναφέρθηκε ακόμα στις διμερείς συναντήσεις που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον Πρόεδρο της Γκάνα Νάνα Ακούφο-Άντο και τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκο Νάσερ Μπουρίτα, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Βασιλιά της χώρας στη Σύνοδο, και με τους οποίους, μεταξύ άλλων, συζήτησε διμερή ζητήματα και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top